Sandwich με μήλο, bacon και κρεμμύδι

ΥΛΙΚΑ: (για ένα sandwich)

2 φέτες ψωμιού (εσείς υπολογίστε για όση ποσότητα χρειάζεστε
4 φέτες λεπτής κοπής μπέικον, το οποίο θα τηγανίσετε για να είναι τραγανό
4 φέτες τυρί Cheddar
1/2 πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
βούτυρο

Για να κάνετε τη μαγιονέζα χρειάζεστε:
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα

Recipe Courtesy of Paula Deen

Recipe Courtesy of Paula Deen

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
*Πώς να κάνετε τη Red Onion Mayo:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μικρό ταψάκι, ανακατέψτε το κόκκινο (σχεδόν τριμμένο) κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μαζί. Τα “ψήνετε” στο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει πολύ μαλακό, ανακατεύοντας το κατά διαστήματα. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Βάλτε το στο Multi και χτυπήστε το μέχρι να γίνει ομοιόμορφη μάζα. Προσθέστε τη μαγιονέζα και επαναλάβετε για μισό λεπτό.

Προθερμάνετε το γκριλ ή ταψάκι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα υλικά όπως θα κάνατε για οποιοδήποτε σάντουιτς : αλείψτε σε μία φέτα ψωμί λίγη μαγιονέζα (που έχετε φτιάξει), στη συνέχεια 2 φέτες τσένταρ, το μπέικον, τα φέτες μήλου,και μετά ακόμα δύο φέτες Cheddar, τελειώνοντας με άλλη μία φέτα ψωμί (αλειμμένη με μαγιονέζα και πάλι). Βάλτε βούτυρο στις εξωτερικές του ψωμιού και τοποθετείστε τα στην καυτή σχάρα. Αφήστε τα να ψηθούν για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε με ένα ξύλο κοπής και κόψτε το σάντουιτς διαγώνια για να μπορέσετε να το απολαύσετε.

Πηγή: εδώ

You may also like