Spaghetti pesto από το Pastis

 

Ο σεφ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ από τη Brasserie PASTIS στο Golden Hall μας προτείνει σπαγγέτι με σάλτσα pesto, ένα πιάτο που ακόμα και οι πιο “δύσκολοι” στη γεύση, θα το λατρέψουν…

 

 

ΥΛΙΚΑ:
10 μάτσα φρέσκους βασιλικούς
Μισό μάτσο μαιντανό
4 σκελίδες σκόρδο
100ml ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λεμόνι
100γρμ κουκουνάρι
150γρμ παρμεζάνα
3 πρέζες αλάτι
3 πρέζες πιπέρι
110γρμ spaghetti
5γρμ κοτόζουμο διαλυμένο σε βραστό νερό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ρίχνουμε τους βασιλικούς (μόνο τα φύλλα) στο μίξερ μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου ώστε να είναι al-dente. Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, προσθέτοντας 3 κουταλιές πέστο, 2 κουταλιές ζωμό και μια κουταλιά βούτυρο. Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά σερβίρουμε με 2 φλέικς παρμεζάνας στην κορυφή του πιάτου.

http://www.pastis.gr

You may also like