Spaghetti με πατάτες και λιαστές ντομάτες

ΥΛΙΚΑ : (για 4 άτομα)
300γρ. σπαγγέτι
350γρ. πατάτες
8 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 ματσάκι βασιλικό
2 κ.σ. μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδου
πεκορίνο ή κεφαλοτύρι σε φλούδες
ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι
κολοκυθόσποροι για γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου και τις στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, σκουπίζουμε και χοντροκόβουμε το βασιλικό και το μαϊντανό.
Καθαρίζουμε και το σκόρδο. Λιώνουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το σκόρδο μαζί με τις 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
Αναμειγνύουμε το σπαγγέτι με τις πατάτες, το μείγμα με το σκόρδο/μαϊντανό/ βασιλικό και πιπέρι.

Γαρνίρουμε τα ζυμαρικά με τους κολοκυθόσπορους και το πεκορίνο σε φλούδες και τα σερβίρουμε!

You may also like