Spaghetti με τόνο & τσίλι, από τους The Eaters

Για κάποιους είναι τέχνη και για άλλους το πιο εύκολο γεύμα που μπορούν να φτιάξουν. Το σίγουρο είναι πως δύσκολα θα πεις όχι σε μια μακαρονάδα. Τα ζυμαρικά (όσο και αν τα έχεις βαρεθεί) είναι ένας κρυφός σύμμαχος που πάντα θα υπάρχει στο ντουλάπι, έτοιμος να σώσει την κατάσταση. Επειδή όμως μπορεί να μην έχεις κιμά, να μην ξέρεις πως γίνεται η καρμπονάρα και να μη μπορείς να περιμένεις μέχρι να ψηθούν τα λαζάνια, σου δίνουμε άλλον έναν άσσο να κρύψεις στο μανίκι σου. Σπαγκέτι με τόνο και τσίλι, με ελάχιστο χρόνο αναμονής και τη maximum χαρά που μόνο το μακαρόνι μπορεί να σου προσφέρει.

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ σπαγκέτι
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
• 50 γρ κάπαρη 400 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
• 30 ml λευκό ξύδι
• 2 συσκευασίες τόνου σε νερό
• 1 κ.γ. τσίλι
• 2 κούπες μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
mondaypasta_001
mondaypasta_003

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες και αφού στραγγίξουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κάπαρη και σοτάρουμε για ένα ακόμη λεπτό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το τσίλι, τα ντοματίνια, τον τόνο, το ξύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το χυμό λεμονιού.
mondaypasta_004

Πηγή: The Eaters, από την Ιανθη Μιχαλάκη

You may also like