Spaghetti με Avocado και γαρίδες

ΥΛΙΚΑ: (για 2 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια (ακόμα και ολικής άλεσης)
1.5 μεσαίου μεγέθους ώριμα αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι
1/2 λεμόνι για τον χυμό του χυμό, συν 1 για το γαρνίρισμα
2-3 σκελίδες σκόρδο
¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό και μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο, υπολογίστε και λίγο για να “αλείψετε” τις γαρίδες
αλάτι και πιπέρι
12-16 γαρίδες, αποφλοιωμένες & καθαρισμένες
τριμμένο κόκκινο πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Creamy-Avocado-Pasta-with-ShrimpΠροθερμάνετε τον φούρνο σας.
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ. “Χτυπήστε” τα μέχρι να γίνει μία κρεμώδης μάζα.

Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μία λαδωμένη λαδόκολλα. “Μαρινάρετε” τις με τη σκόνη σκόρδου, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάλτε τις γαρίδες σε θερμαινόμενη σχάρα για 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ροζ και να σκληρύνουν λίγο.
Μέχρι τώρα, τα ζυμαρικά σας θα πρέπει να έχουν βράσει. Στραγγίξτε και βάλτε τα ζυμαρικά σας σε ένα μπολ με τη σάλτσα αβοκάντο και τις γαρίδες σας και ανακατέψτε καλά…
Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού και αν τυχόν έχουν απομείνει ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: εδώ

You may also like