Spaghetti με pesto αβοκάντο, από τη Θέμιδα Καρδιόλακα (aka mamaknows.gr)

Η συγγραφέας βιβλίων διατροφής για παιδιά, Θέμις Καρδιόλακα (aka mamaknows.gr) μας “δανείζει” μία εκπληκτική και πανεύκολη συνταγή, ιδανική για να κάνετε αποτοξίνωση μετά τις κραιπάλες των γιορτών!

Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 πακέτο spaghetti
  2. 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
  3. 1/4 κούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  4. 4-5 φύλλα βασιλικού
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  7. 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  8. Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
pesto-avocado-finalΤι κάνουμε:
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  2. Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
  4. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τα μακαρόνια, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή).
  5. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
  1. Εκτός από σάλτσα για μακαρόνια, το πέστο αβοκάντο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν spread σε κράκερς ή ζεστό ψωμί.

You may also like