Tσιλίχουρδα, Παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Κέρκυρα, από το Funky Cook.gr

ΥΛΙΚΑ:
1 συκωταριά αρνίσια
200 gr. εντερά (προαιρετικά)
10-12 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πράσα
2 ματσάκια άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνια

10253044_10203637486800772_443081826_oΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο.
Τεμαχίζετε την συκωταριά σε μικρά κομμάτια και αν χρησιμοποιήσετε εντεράκια τα πλέκετε μεταξύ τους ή τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρετε τα συκωτάκια με αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε τα λαχανικά, ανακατεύετε και προσθέτετε τα εντεράκια, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και τον χυμό τριών λεμόνια.
Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό και μαγειρεύετε μέχρι να μείνει η μαγειρίτσα στεγνή με το λάδι της.
Σερβίρετε με αρκετό φρεσκοστυμμένο λεμόνι!

Τips:
– Η παραπάνω συνταγή είναι η κλασική Κερκυραϊκή συνταγή, αν θέλουμε όμως μπορούμε να κάνουμε την δική μας παραλλαγή, εξάλλου η μαγειρίτσα έχει αμέτρητες… Χρησιμοποιήστε επιπλέον υπέροχα φρέσκα, μυρωδικά και χόρτα και αν θέλετε περιχύστε με αυγολέμονο!

Πηγή: Funky Cook.gr

You may also like