Vegetarian καροτόσουπα

ΥΛΙΚΑ:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 μεγάλα καρότα
½ φλιτζάνι κόκκινες φακές
2 κ.γλ. κάρι σκόνη
1 κ.γλ. φρέσκο ​​τζίντζερ, ψιλοκομμένο
¼ κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
3 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας

carrot-soup-495x742ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα καρότα, κατσαρόλα, μαγειρεύετε και αφήστε τα για 3-4 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις φακές, κάρυ σε σκόνη, τζίντζερ, και σκόνη τσίλι. Ανακατέψτε και αφήστε τα να μεγειρευτούν για 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρουν βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, 10-15 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ βύθισης κάντε το να γινει σαν πουρές. Ανάβετε πάλι τη φωτιά και ανακατεύετε με γάλα καρύδας για άλλα δύο λεπτά, δοκιμάζοντας και προσθέτοντας μπαχαρικά, όπως σας αρέσει…

Πηγή: εδώ

You may also like