Μήπως ο χρόνος αλλάζει τον τύπο της επιδερμίδας μας;

Ας πούμε πως έχετε καταλήξει στον ακριβή τύπου του δέρματός σας, και χρησιμοποιείτε όλα τα απαραίτητα προϊόντα που σας βοηθούν να επιτύχετε μια όμορφη και υγιή εμφάνιση. Αλλά τα χρόνια περνάνε και ίσως η λαμπερή σας επιδερμίδα ξαφνικά γίνει ξηρότερη και χωρίς ελαστικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Θα μπορούσε ο τύπος του δέρματός σας να αλλάζει; Είναι δυνατό; Για τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, απευθυνθήκαμε στους ειδικούς, οι οποίοι και μας καθοδήγησαν.

Γενικά, καθώς γερνάμε, το κολλαγόνο δέχεται απανωτά χτυπήματα λόγω και της μειωμένης παραγωγής λιπαρότητας. Υπάρχει μειωμένη ελαστικότητα και έτσι το δέρμα μπορεί να φαίνεται λεπτότερο.

Ο τύπος του δέρματός μας δεν αλλάζει εγγενώς με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσουμε διαφορές στο δέρμα μας καθώς αλλάζουν οι εποχές. Για παράδειγμα, το λιπαρό δέρμα, μπορεί ξαφνικά να στεγνώσει κατά τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τύπος του δέρματος σας έχει μετατραπεί σε ξηρό, αλλά μάλλον ότι το λιπαρό δέρμα σας χρειάζεται περισσότερη υγρασία. Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση του δέρματός μας; Ο μεγαλύτερος εχθρός της γυναίκας. Το πέρασμα του χρόνου.

Με το πέρασμα κάθε έτους, το δέρμα μας γίνεται λιγότερο ελαστικό και πιο λεπτό, οδηγώντας σε απώλεια της σταθερότητας. Είναι φυσικό λοιπόν, το πρόσωπό μας να χάνει τη νεανική όψη που είχαμε στην ηλικία των 20. Τα γονίδιά μας έχουν τον έλεγχο όταν πρόκειται για εγγενή γήρανση και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν πολλά για να την αλλάξουμε. Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε, ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι εξωτερικοί παράγοντες και οι συνήθειες του τρόπου ζωής επηρεάζουν το δέρμα μας.

Η εξωτερική γήρανση προκαλείται από το περιβάλλον και τις επιλογές του τρόπου ζωής μας, όπως το κάπνισμα, η ελλιπής φροντίδα του δέρματός μας, με τα κατάλληλα προϊόντα αλλά και η απουσία αντηλιακής προστασίας. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός μας από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οι περιβαλλοντικοί επιθετικοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ρύπανσης, των ακτίνων UV ακόμη και του καπνού από τα τσιγάρα. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε συνδυασμό με τα αντιηλιακά ευρέως φάσματος.

Από την άλλη, υπάρχει λόγος που οι γκουρού του δέρματος γράφουν επαίνους γύρω από τη ρετινόλη εδώ και χρόνια. Το συστατικό πολλαπλών δόσεων είναι γνωστό ότι βοηθά στην αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας προβλημάτων δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, της συρρίκνωσης των διευρυμένων πόρων και της σύσφιξης και εξομάλυνσης του δέρματος. Ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το συστατικό είναι τόσο αποτελεσματικό που μπορεί να κάνει το δέρμα μας πιο ευαίσθητο στο φως του ήλιου, καθώς επίσης να οδηγήσει σε υπερβολική ξηρότητα και ερεθισμό όταν χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

You may also like