Οι ψείρες “προτιμούν” τα καθαρά μαλλιά

636d9795c1ad587de43652740613c7dfΑντίθετα με το κοινό πιστεύω των ανθρώπων οι ψείρες δεν αγαπούν τα βρώμικα μαλλιά. Συνήθως σε βρώμικα μαλλιά δυσκολεύονται να τραφούν! Οι ψείρες κεφαλής για να ζήσουν χρειάζονται ανθρώπινο αίμα!

Τρέφονται δαγκώνοντας το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής και ρουφώντας αίμα από εκεί. Κάθε ψείρα τρέφεται 4-5 φορές την ημέρα με ανθρώπινο αίμα το οποίο το ανακατεύουν με το σάλιο τους. Το τσίμπημά τους δε πονάει αλλά πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει φαγούρα.

Δυστυχώς αρκετές φορές στη διάρκεια των σχολικών του χρόνων, το παιδί μας θα παραπονεθεί για κνησμό και ερυθρότητα από ψείρες κεφαλής… Οι ψείρες είναι ένα φαινόμενο που θα χρειαστεί πολλές φορές να αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό σαν σύγχρονοι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουμε πως μπορούμε με ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητα να διώξουμε τις ψείρες από τα κεφαλάκια των παιδιών μας.

Μέχρι πρόσφατα οι λύσεις που υπήρχαν ήταν περιορισμένες και δεν υπόσχονταν πάντα ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αντίθετα με τα παλιά, τοξικής προέλευσης προϊόντα (εντομοκτόνα) και τις φυτικές lotion με προληπτική δράση, υπάρχουν πλέον τα Νέα Γενιάς Αντιφθειρικά που δρουν Φυσικά, Αποτελεσματικά ενάντια στις Ψείρες σε 10 μόνο λεπτά!

Η καινοτομία στα αντιφθειρικά προϊόντα βασίζεται σήμερα σε φυσικής προελεύσεως προϊόντα που εξοντώνουν την ψείρα δια της ασφυξίας. Ο τρόπος δράσης του συστατικού είναι μηχανικός και καθώς εισέρχεται στο αναπνευστικό σύστημα της ψείρας διαταράσσει τη μεταφορά οξυγόνου, με αποτέλεσμα η ψείρα να μην παίρνει αρκετό οξυγόνο και να οδηγείται στο θάνατο.

Επειδή όμως, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι κι εδώ η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περιόδους υψηλού κινδύνου (καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, έναρξη σχολικής χρονιάς κλπ) να χρησιμοποιούμε προληπτικές lotion, οι οποίες δρουν επίσης με μηχανικό τρόπο και κρατούν τις ψείρες μακριά από τα κεφαλάκια των παιδιών έως και 7 συνεχόμενες ώρες. Οι lotion αυτές, οι οποίες είναι σε πολύ πρακτική συσκευασία της μορφής spray, συνδυάζουν φυσικής προέλευσης συστατικά και καθιστούν το τριχωτό της κεφαλής αόρατο για τις ψείρες και έτσι αυτές δεν μπορούν να το επιμολύνουν!

70b7b9599d1246b3ae678fd503d99840Μην διακινδυνεύετε την ασφάλεια του παιδιού σας με παρωχημένες, αντιφθειρικές μεθόδους (χημικές, εντομοκτόνες ουσίες). Εξοικονομήστε χρόνο, με ένα εύκολο και γρήγορο στη χρήση του προϊόν που απαιτεί μόλις ένα λούσιμο 10 λεπτών χωρίς επιπλέον χτένισμα με ειδικό χτενάκι, για την απομάκρυνση των νεκρών ψειρών ή/και κονίδων.

Όταν ένα αντιφθειρικό προϊόν μας προσφέρει την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια που περιγράφεται παραπάνω, τότε γνωρίζουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα προϊόν Φυσικά, Αποτελεσματικό ενάντια στις ψείρες, σε 10 μόλις λεπτά!

Πηγή: εδώ 

You may also like