Ομορφιά από το μηδέν

by Εύη Τσανάκα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του χειμώνα, που μας κάνει κάπως περισσότερο τεμπέλες όσον αφορά την ενυδάτωση του σώματος. Ποιος έχει κουράγιο άλλωστε, να εφαρμόσει ενυδατικές όταν το μόνο που θέλει όταν βγει από το ντους, είναι να φορέσει τις ζεστές του πυτζάμες. 

Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υποστεί το δέρμα μας, που καλείται να αντιμετωπίσει ακραίες καιρικές συνθήκες. Όταν αλλάζουν τόσο οι θερμοκρασίες λοιπόν, πως μπορούν να μείνουν ίδια τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε;

Το lip balm κρίνεται απαραίτητο, για συνεχή ενυδάτωση των χειλιών μας, που εξαιτίας της μεγάλης τους ευαισθησίας, είναι από τις πρώτες περιοχές που πλήττονται σε περιόδους έντονου ψύχους. Να θυμάστε να εφαρμόζετε το προϊόν και στο περίγραμμά τους.

Η προσθήκη ενός ορού, στην καθημερινή μας ρουτίνα, κρίνεται επίσης απαραίτητη. Η ενυδάτωση που χρειαζόμαστε, είναι πολύ μεγαλύτερη, και έτσι καμιά κρέμα, δεν είναι αρκετή από μόνη της. Επιλέξτε κάποιο προϊόν εντατικής θρέψης και εφαρμόστε το καθημερινά πρωί και βράδυ.

Θεωρώντας πως τα body milk και τα γαλακτώματα σώματος δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν επαρκώς στις ανάγκες μας, τους χειμερινούς μήνες, προτείνουμε να τα αντικαταστήσετε με τα αντίστοιχα body butter. Όπως λέει και η λέξη, αυτά τα «βούτυρα» θα χαρίσουν στην επιδερμίδα σας την χαμένη τους ελαστικότητα και ενυδάτωση. Έξτρα πόντους χαρίζει και η απολέπιση, για να μπορέσει το δέρμα σας να απορροφήσει το 100% των θρεπτικών συστατικών των ενυδατικών προϊόντων.

Τα ξηρά λάδια μαλλιών, θα παρατείνουν την γυαλάδα στα μαλλιά σας, χωρίς όμως να τα βαραίνουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το κρύο και ο ηλεκτρισμός είναι οι βασικότεροι εχθροί τους. Για να μην φριζάρουν και για να μπορέσετε να κρατήσετε για λίγο παραπάνω το ίσιωμα που κάνατε, προσθέστε  λίγο ξηρό λάδι στα ακροδάχτυλά σας και περάστε το από την μέση των μαλλιών σας και κάτω

You may also like