Αντιγόνη Vs. Λίνα: Nicole ή Charlize για το ρόλο της Grace Kelly;

Τη Grace Kelly τη γνωρίζουμε όλοι. Και για όσους δεν την ήξεραν, φρόντισε να τους τη γνωρίσει η Ελισάβετ (Χατζηγάκη) με την παρουσίασή της ως ένα από τα απόλυτα style icons . Μπορεί να έχει ήδη κυκλοφορήσει το  trailer της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Nicole Kidman για το ρόλο της Grace Kelly στην ταινία «Grace of Monaco» – η οποία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Δεκεμβρίου – αλλά κοίτα να δεις που εμένα – το στριμμένο το άντερο! – δε μου κάθισε και τόσο καλά η επιλογή της εν λόγω ηθοποιού! Με την Ελισάβετ σε μία κουβέντα συμφωνήσαμε πως ποιο κατάλληλη θεωρήσαμε τη Charlize Theron. Η Λίνα μας, από την άλλη, συμφωνεί με την επιλογή της Nicole Kidman. Δε θα πλατιάσω λέγοντάς σας εδώ το γιατί, ας αφήσω τη συνάδελφο να μας πει γιατί θεωρεί τη «Satine» του «Moulin Rouge» ιδανική για την πριγκίπισσα του Μονακό.

«Nicole is full of Grace!» (από τη Λίνα Γριβογιάννη)

Η Grace Kelly ήταν μία γυναίκα η οποία έμεινε στην ιστορία σαν όνομα και σαν προσωπικότητα για πολλούς λόγους. Αρχικά ήταν μία πανέμορφη γυναίκα με μία απίστευτη χάρη και κομψότητα. Ήταν μία εξαιρετική ηθοποιός με μεγάλη καριέρα που όμως τα άφησε όλα για να ζήσει τον έρωτά της στο Μονακό και κατάφερε να γίνει και μέλος   της πριγκιπικής οικογένειας. Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, να γινόταν ταινία η ζωή της κάποια στιγμή, και μάλλον έχει ήδη αργήσει.

Ποια είναι εκείνη, λοιπόν, που θα παίξει την ανεπανάληπτη Grace; Με την Αντιγόνη για μία ακόμη φορά διαφωνούμε με τις υποψήφιες. Εσείς, άραγε, ποια θα διαλέγατε; Τη Nicole Kidman ή τη Charlize Theron; Με την Αντιγόνη, πάντως, τα ξεκαθαρίσαμε κι εγώ είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την «Ice Queen Nicole Kidman»!

Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά η Nicole Kidman μου ταιριάζει πάρα πολύ για το ρόλο της Grace Kelly. Ίσως επειδή έχει αυτήν την κλασσική φινέτσα μιας άλλης εποχής. Έχει μια αρχοντιά και, χωρίς να κάνει καμία απολύτως κίνηση, μπορεί να σου αποδείξει ότι έχει τρόπους. Αυτή είναι μία μοναδική ιδιότητα που έβγαζε κι η ίδια η Πριγκίπισσα. Ακόμη και στη διαφήμιση της Chanel που είχε κάνει πριν κάποια χρόνια, ήταν τόσο προφανής η χάρη κι η κομψότητά της που με τίποτα δε θα μπορούσες να αμφισβητήσεις ότι αυτή η γυναίκα έχει κάτι το βασιλικό.

Σε αντίθεση με τη Charlize Theron η οποία, όσο όμορφη κι αν είναι, είναι πολύ γήινη και πολύ πιο ανθρώπινη. Δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να παίξει το ρόλο μιας γυναίκας που έζησε τη ζωή μοιάζοντας με αερικό. Η Theron έχει παίξει το «Τέρας» και τα κατάφερε εξαιρετικά, πήρε ακόμα και Oscar, έχει κάνει την αυτοκαταστροφική κι ήταν επίσης καταπληκτική. Μπορεί να είναι όμορφη και σέξι – γιατί αυτό ακριβώς είναι – αλλά για το ρόλο της αέρινης νεράιδας που χρειάζεται για να υποδυθεί τη Grace Kelly δε νομίζω πως είναι αυτή που θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδανική.

Ψήφος στη Nicole! Αλλά ας είμαι δημοκρατική, ας ακούσουμε και τα επιχειρήματα της Αντιγόνης…!

«J’ adore… Charlize!» (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Για να πω τη μαύρη μου αλήθεια, παλιά τη Nicole Kidman δεν την πολυχώνευα! Μου φαινόταν απλησίαστη, ψυχρή και με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Συν του ότι δεν την έβρισκα και τόσο όμορφη, τουλάχιστον επί εποχής Tom Cruise! Με την πάροδο του χρόνου, όμως, συμπέρανα πως η Αυστραλέζα ηθοποιός άρχισε να αποκτά το δικό της στυλ και να κατακτά το δικό της ιδιαίτερο κομμάτι στη showbiz. Ναι, λοιπόν, λέω ειλικρινέστατα πως είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα, θα ήμουν κακεντρεχής αν υποστήριζα το αντίθετο.

Η Grace Kelly, όμως, την οποία ανέλαβε να ενσαρκώσει η Kidman, ήταν μία γυναίκα της οποίας η ομορφιά την εποχή εκείνη έκοβε πραγματικά την ανάσα, σε άντρες και γυναίκες. Και μπορεί να είχε μία μοναδική αύρα, αλλά αερικό δε θα την έλεγα. Χάρη check. Κομψότητα check. Φινέτσα check. Σεξ απίλ check. Αλλά όχι, δεν ήταν το είδος γυναίκας που έμοιαζε πως θα διαλυθεί σαν ομίχλη έτσι κι άπλωνες το χέρι σου να την αγγίξεις. Έβγαζε παράλληλα κάτι πολύ οικείο κι ανθρώπινο. Ήταν γυναίκα με τα ΟΛΑ της.

Κι εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η γλυκιά μου Νοτιοαφρικανή Charlize. Ο ορισμός της γοητείας, που κάνει ακόμη και τις πιο «πικρόχολες» γυναίκες να παραδεχθούν πως  η γυναίκα αυτή είναι one of a kind. Όμορφη, αισθησιακή, γλυκιά κι ανθρώπινη. Ακριβώς σαν τη Grace Kelly! Η Nicole Kidman μπορεί να είναι επίσης όμορφη αλλά είναι τόσο απόμακρη που μόνο για Grace Kelly δεν τη φαντάζεσαι. Και ναι, μπορεί να ήταν εντυπωσιακή στη διαφήμιση της Chanel, αλλά μην ξεχνάμε πως πίσω από το διαφημιστικό υπήρχε κι ένας κύριος – Baz Luhrmann τον λένε, θαρρώ! – ο οποίος έχει μία γνωστή έφεση σε majestic παρουσιάσεις!

Επίσης… σε όσες φωτογραφίες την έχω δει, η Grace Kelly χαμογελάει. Κι όχι εκείνο το σφιγμένο το χαμόγελο της Kidman που είναι λες και της έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο με την εντολή «χαμογέλα!», αλλά ένα αυθεντικό, πηγαίο χαμόγελο! Στην τελική η Grace δεν ήταν κι η Sissie, η θλιμμένη Πριγκίπισσα! Τώρα που το σκέφτομαι… να, αυτή μάλιστα! Να την υποδυθεί η Kidman!

Αν ζούσε στην εποχή μας η Grace Kelly, μόνο σαν αντίπαλο δέος της Charlize Theron μπορώ να τη φανταστώ!

BONUS το trailer της ταινίας :

You may also like