Αποκτήστε τα πιο υγιή μαλλιά ΤΩΡΑ!

Τα μακριά μαλλιά, δείχνουν να είναι από τις δυνατότερες φετινές τάσεις που μας προσκαλούν να τις αντιγράψουμε για ένα εύκολο και γρήγορο hair do. Καλύπτοντας όλα τα ύφη, από τα πιο ίσια, μέχρι τις αγαπημένες μας μπούκλες ή ένα ατημέλητο wavy, τα μαλλιά μας φέτος, αποτελούν το απόλυτο statement της εμφάνισής μας.

Πόσο εύκολο όμως είναι τελικά, να έχουμε μακριά, υγιή, λαμπερά και μεταξένια μαλλιά, όταν η υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες τα αφυδατώνουν και τα ηλεκτρίζουν σε καθημερινή βάση; Το μυστικό της επιτυχίας, δεν είναι κρυμμένο στις Βίβλους των ανά τον κόσμο γκουρού. Οπότε παρακάτω θα βρείτε όλα εκείνα τα απλά tips, που θα νικήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό των μαλλιών. Το σπάσιμο.

Το να λούζεστε καθημερινά, κάθε άλλο παρά καλό μπορεί να κάνει στα μαλλιά σας. Η συνεχής χρήση νερού και σαμπουάν, αφαιρεί και την τελευταία σταγόνα των φυσικών ελαίων που υπάρχουν στους θύλακες της τρίχας, με αποτέλεσμα την απόλυτη και εν τω βάθει αφυδάτωση. Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των λιπαρών μαλλιών, που το λούσιμο ανά δύο ημέρες είναι επιτακτικό. Ενημερωθείτε για τα σαμπουάν που δεν περιέχουν θειικές ενώσεις και θα είναι σίγουρα πιο ήπια για τα μαλλιά σας.

Τα wavy looks είναι τα αγαπημένα των celebrities. Γιατί; Μα φυσικά επειδή γίνονται πολύ εύκολα και δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Στεγνώστε με κρύο αέρα τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, φτιάξτε στριφογυριστά κεφτεδάκια και στερεώστε τα με μικρά λαστιχάκια και κοιμηθείτε. Την επόμενη ημέρα, λύστε τα, εφαρμόστε λίγο ξηρό λάδι και είστε έτοιμες. Ο κρύος αέρας θα διατηρήσει την υγρασία μέσα στην τρίχα, ενώ η έλλειψη οποιουδήποτε styling ή πρέσας δεν θα τα επιβαρύνει περαιτέρω.

Τα συμπληρώματα διατροφής, και ειδικά η βιταμίνη Ε μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα σε αυτή μας την προσπάθεια για υγιή μαλλιά. Οι ηλιόσποροι είναι εξαιρετική πηγή του αντιοξειδωτικού αυτού που χαρίζει υγεία σε μαλλιά και δέρμα.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like