Βάζουμε τα νεκταρίνια στο καλοκαίρι μας…

Τίποτα δε μπορεί να κάνει πιο απολαυστικά τα καλοκαιρινά μας γεύματα από τα φρούτα της εποχής. Καρπούζι, πεπόνι, κεράσια, ροδάκινα… να είναι καλά η Μητέρα Φύση! Ένα από τα δώρα της είναι και το νεκταρίνι, ο “ξάδερφος” του ροδάκινου. Αν και με ελάχιστες διαφορές από το ροδάκινο, το νεκταρίνι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτό, καθώς το σαρκώδες φρούτο προσφέρει εξίσου πλούσια γεύση… αλλά και οφέλη στην υγεία μας!

               01 Περιορίζει το ρίσκο διαβήτη και βοηθά στη διατήρηση ή/και την επίτευξη του ιδανικού βάρους. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (με επικρατέστερες τις πολυφαινόλες), το νεκταρίνι είναι ένας ιδανικός σύμμαχος ενάντια στο μεταβολικό σύνδρομο μειώνοντας το σάκχαρο στο αίμα περιορίζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη. Παράλληλα οι φυτικές ίνες του φρούτου συμβάλλουν στην πέψη αποτρέποντας μας από διατροφικές “αμαρτίες”!

               02 Προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού. Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι πολυφαινόλες που περιέχει το νεκταρίνι εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων που αναπτύσσονται εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων κατά 50%.

               03 Μειώνεται η χοληστερίνη. Αιτία των καρδιαγγειακών παθήσεων είναι τα υψηλά επίπεδα της LDLχοληστερόλης. Οι πολυφαινόλες, οι βιταμίνες Α και Cαλλά και η β-καροτένη μειώνουν τις αγγειακές φλεγμονές που σχετίζονται με τη στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών εξισορροπώντας παράλληλα την αρτηριακή πίεση.

               04 Κάνει το δέρμα μας να λάμπει! Η υψηλή περιεκτικότητα του νεκταρινιού σε βιταμίνη Cείναι εκείνη που ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να διατηρεί τη φυσική της υγρασία και να αυξάνεται η ελαστικότητά της, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

               Και φυσικά… μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε σας έμπνευση! Προσθέστε τα σε μία φρουτοσαλάτα για το σνακ του γραφείου, στο μπολ δημητριακών του πρωινού σας ή σε ένα πλούσιο φρουτοχυμό ή smoothie. Αλλά ναι, ακόμη και μόνα τους, τα νεκταρίνια είναι σκέτη γλύκα!

               Πηγή: Stylecraze

You may also like