Βρήκαμε την ιδανική διατροφή για τις γυναίκες

Και ενόσω το καθημερινό γυναικείο πρόγραμμα γεμίζει με ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις, εμείς καλούμαστε να είμαστε σε όλα επιμελής και σωστές. Πως όμως μπορεί να καταφέρει μια γυναίκα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής; Μήπως τελικώς, το μυστικό βρίσκεται και πάλι στις διατροφικές μας συνήθειες και στις τροφές που ενισχύουν την ενέργειά μας και την ευεξία μας.

Για αρχή, επιλέξτε ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και η αντιοξειδωτική βιταμίνη C. Η κατανάλωση πολλών αποξηραμένων φρούτων, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συμβάλλει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα. Τα βερίκοκα βοηθούν στην καλή πέψη, βελτιώνουν την όραση και δημιουργούν ερυθρά αιμοσφαίρια ενώ τα ξερά δαμάσκηνα είναι πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών θρεπτικών ουσιών. Καταναλώστε μέσα στο πρωινό ένα ποτήρι με φυσικό χυμό πορτοκάλι. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και βιοφλαβονοειδών που στηρίζουν το κυκλοφορικό μας σύστημα. Ένα μπολ με δημητριακά, ή ένα γιαούρτι με μέλι βοηθούν επίσης στην καλή κατάσταση του εντέρου και το ασβέστιο που περιέχουν κάνει καλό στην υγεία των οστών.

Έρευνες έχουν δείξει πως το κάρδαμο είναι μια πραγματική υπερτροφή. Περιέχει άφθονα φυτοθρεπτικά στοιχεία, σίδηρο, βιταμίνη Κ και λοιπές ουσίες, γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Το κρεμμύδι από την άλλη συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και προλαμβάνει τις λοιμώξεις, ενώ τα αχλάδια είναι πλούσια σε διαιτητικές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά με σχεδόν μηδενικές θερμίδες. Μια σαλάτα ή μια σούπα με όλα αυτά τα συστατικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εξαίρετο γεύμα για το lunch break σας στο γραφείο, που θα προστατεύσει τις ορμόνες σας.

Για το κυρίως γεύμα της ημέρας, προτείνουμε το κοτόπουλο που είναι εξαιρετική τροφή για τις γυναίκες, αφού έχει ενισχυμένες ανοσοποιητικές ιδιότητες και υψηλά επίπεδα βιταμινών Β, που βοηθούν τον οργανισμό να παράγει ενέργεια. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε σελήνιο που προλαμβάνει τον θυρεοειδή. Συνδυάστε το μαζί με τις αγχολυτικές πατάτες ή κάποια σαλάτα με σκόρδο που προστατεύει την καρδιά μας, τζίντζερ για καλύτερη πέψη και αντιγήρανση και μέλι.

Photo credits: @gardiept / MAX LIBERTINE (unsplash)

You may also like