Γιατί τα Χριστούγεννα κάνουμε περισσότερο σεξ;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόσα πολλά μωρά γεννιούνται τον Σεπτέμβριο; Αν νομίζετε ότι γι’ αυτό ευθύνεται το εορταστικό κλίμα το Χριστουγέννων, τα ατελείωτα πάρτι ή η κατανάλωση αλκοόλ, τότε κάνετε λάθος, καθώς υπάρχει μία πιο επιστημονική προσέγγιση για το φαινόμενο αυτό.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και το Instituto Gulbenkian de Ciencia στην Πορτογαλία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα συσχετισμός μεταξύ των αλλαγών των εποχών και της σύλληψης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί εντόπισαν ότι η ποιότητα του σπέρματος συχνά επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ η αλλαγή στη διάρκεια της ημέρας επηρεάζει επίσης τη λειτουργία των ωοθηκών, την ποιότητα του ωαρίου και την ενδομήτρια δεκτικότητα.
Ωστόσο οι αλλαγές αυτές δεν είναι ο μόνος λόγος που οι περισσότερες εγκυμοσύνες ξεκινούν τον χειμώνα. Η πτώση της θερμοκρασίας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ερωτική διάθεση και κατ’ επέκταση… την πιθανότητα σύλληψης.

«Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα που συνδέεται με τις εορταστικές εκδηλώσεις στο τέλος του έτους, έχει θεωρηθεί επίσης ως πιθανή συμπεριφορική εξήγηση, για την κορύφωση των συλλήψεων τον Δεκέμβριο», αναφέρουν οι ειδικοί.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Luis Rocha, επισημαίνει:

«Παρατηρούμε ότι τα Χριστούγεννα και το τέλος του Ραμαντάν χαρακτηρίζονται από ξεχωριστές συλλογικές διαθέσεις που συσχετίζονται με αυξημένη γονιμότητα. Ίσως οι άνθρωποι αισθάνονται ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, όταν η έμφαση δίνεται στην αγάπη και στα δώρα στα παιδιά. Η χριστουγεννιάτικη εποχή συνδέεται επίσης με ιστορίες για το μωρό Ιησού και την αγία οικογένεια, που μπορεί να βάλει τους ανθρώπους σε μια αγαπησιάρικη, ευτυχισμένη «οικογενειακή διάθεση».

Πηγή

You may also like