Γυμνάζεσαι το πρωί; 5 τροφές που θα σου δώσουν άμεσα ενέργεια

Έχεις φτιάξει έτσι το πρόγραμμά σου έτσι ώστε η γυμναστική αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής σου; Αν συνηθίζεις να κάνεις το workout σου πρωινές ώρες – για παράδειγμα πριν τη δουλειά – αξίζει να διαβάσεις παρακάτω ποιες τροφές θα σου δώσουν το απόλυτο boost ενέργειας. Γιατί το γνωρίζεις καλά, χωρίς δύναμη και ενέργεια..δεν πας πουθενά!

  • Μπανάνα

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα preκαι afterworkoutσνακ αφού χωνεύεται εύκολα και δεν δημιουργεί πρωί – πρωί ενοχλήσεις στο στομάχι. Συνδύασε τη με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο ώστε να πάρεις την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις δυναμικά την ημέρα σου.

  • Smoothie φρούτων

Τα smoothiesγενικά είναι ιδανικά πριν από κάθε προπόνηση αφού είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και καταναλώνονται εύκολα και γρήγορα. Αν θες κάτι πιο ελαφρύ λόγω ώρας φτιάξε ένα smoothieμόνο με γάλα και φρούτα της επιλογής σου. Φυσικά για επιπλέον δύναμη και νοστιμιά μην ξεχάσεις να προσθέσεις γιαούρτι ή σκόνη πρωτεΐνης.

  • Ένα φλιτζάνι γιαούρτι

Και αφού αναφερθήκαμε στο γιαούρτι, ήρθε η στιγμή να στο προτείνουμε για να το καταναλώσεις πριν την προπόνησή σου. Γιατί; Γιατί απλούστατα πρόκειται για τον πιο εύκολο – και εύπεπτο – τρόπο να δώσεις στο σώμα και στον οργανισμό σου την πρωτεϊνη και τους υδατάνθρακες που χρειάζεται. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις  μέσα λίγη granolaή μια μπανάνα σε φέτες!

  • Βρώμη με γάλα

Ο απόλυτος συνδυασμός που ξεχωρίζει για τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες που θα σας προσφέρει ακόμα και από τις πρώτες κουταλιές. Μπορείς να γευτείς την βρώμη σας σκέτη με γάλα, ή να προσθέσεις καστανή ζάχαρη, σταφίδες ξηρούς καρπούς ή μούρα. Έτσι για έξτρα νοστιμιά και ενέργεια!

Last but not least…

  • Ένα βραστό αυγό σε συνδυασμό με σταφύλια

Τα αυγά και ειδικότερα τα βραστά αυγά είναι ένας καλός τρόπος για να πάρεις εύκολα πρωτεΐνη πριν πας στη γυμναστική σου. Αν θες να εμπλουτίσεις το πρωινό σου, πρόσθεσε σταφύλια και φυσικά μπανάνα. Τα επίπεδα της ενέργειας σου θα ανεβούν κατακόρυφα ενώ θα είσαι και χορτάτη.

Photo credits: @gabriellecaunesil /  instagram

You may also like