Γυμναζόμαστε… και στη θάλασσα!

Ποιος είπε ότι γυμναστική και διακοπές δεν συνδυάζονται;

Όλο το χειμώνα και την άνοιξη δεν αφήσαμε την τακτική μας γυμναστική και σίγουρα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Η θερινή ραστώνη, όμως, σίγουρα μπορεί να μας κάνει να παρεκκλίνουμε κάπως της συνήθειάς μας. Και βέβαια είναι κάπως δύσκολο να φανταστούμε πως θα κάνουμε γυμναστική στις διακοπές μας που, στο κάτω κάτω, πάμε για να χαλαρώσουμε! Γνωρίζουμε, όμως, καλά πως ή κολύμβηση και γενικότερα η άσκηση στο νερό, είναι από τις πιο αποτελεσματικές μορφές γυμναστικής που ενεργοποιούν όλο το σώμαας αναφέρουμε ενδεικτικά τις 692 θερμίδες που μπορούμε να κάψουμε κολυμπώντας ελεύθερο. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε εναλλακτικά με… την ηλιοθεραπεία μας και τις βουτιές μας!

               01 Γρήγορο κολύμπι για cardio. Επιλέγουμε ένα σημείο τερματισμού όπως μία σημαδούρα και κολυμπάμε προς τα εκεί όσο πιο γρήγορα μπορούμε και πίσω στο σημείο αφετηρίας. Δεν έχει σημασία η απόσταση, μια που στόχος είναι να κινητοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό το σώμα. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε τη διαδρομή με όποιο στυλ κολύμβησης προτιμούμε, όμως καλό είναι να γνωρίζουμε πως με το ύπτιο μπορεί τα ρεύματα του νερού να μας παρασύρουν ελαφρώς. Κάνουμε τη διαδρομή δύο με τρεις φορές και ξεκουραζόμαστε για  2-4 λεπτά.

               02 Άλματα στο νερό. Στεκόμαστε όρθιοι σε βάθος όπου το νερό φτάνει στο στήθος μας και κάνουμε ένα άλμα φέρνοντας τα γόνατα στο στήθος μας και συσφίγγοντας τους κοιλιακούς μας. Μπορούμε να δώσουμε ώθηση με τα χέρια μας πιέζοντάς τα προς τα κάτω στο νερό. Κάνουμε 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

               03 Squat jumps. Ναι, ναι, μπορούμε να κάνουμε squats ΚΑΙ στο νερό! Στεκόμαστε σε βάθος όπου το νερό φτάνει στη μέση μας κι ερχόμαστε σε θέση squat ώστε οι ώμοι μας να έρθουν κάτω από την επιφάνεια του νερού. Με τις φτέρνες μας δίνουμε ώθηση στο σώμα για άλμα κι επιστρέφουμε σε θέση squat. Επαναλαμβάνουμε 20 φορές για τρία σετ.

               04 “Σανίδα” και push-ups. Μετακινούμαστε στην ακροθαλασσιά κι ερχόμαστε σε θέση “σανίδας” και τη διατηρούμε για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα κάνουμε δώδεκα push-ups χαμηλώνοντας το στήθος στο έδαφος. Ολοκληρώνουμε με τρία σετ.

               Γυμναστική στις διακοπές; Γιατί όχι; Αξίζει η δοκιμή!

               Πηγή: Shape / Photo credits: @ollivves (unsplash)

You may also like