Δίνουμε “ζωή” στα προϊόντα ομορφιάς, χρησιμοποιώντας τα ξανά!

Όλοι έχουμε βρεθεί με ένα προϊόν (ή δύο, ή τρία …), που έμεινε αχρησιμοποίητο εδώ και μήνες. Δυστυχώς, τα προϊόντα ομορφιάς, δεν λειτουργούν πάντα όπως υποσχέθηκαν και ακόμη και τα πιο μοδάτα ή τα πιο ακριβά μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα μας. Σε κανέναν όμως, δεν αρέσει να πετάει τα χρήματά του δεξιά και αριστερά. Σας προτείνουμε λοιπόν κάποιες εναλλακτικές χρήσεις των καλλυντικών σας, ώστε και να χρησιμοποιηθούν σωστά και να μην καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων. Έτσι, τίποτα δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο.

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα προϊόντα, πρέπει να τα δοκιμάσουμε περισσότερες από μια φορές, ώστε να βεβαιωθούμε κατά πόσο λειτουργούν ευεργετικά για εμάς ή όχι. Κάπως έτσι γίνεται και με τα καθαριστικά του προσώπου. Σίγουρα, οι περισσότερες έχετε βρεθεί κάποια στιγμή, με ένα καθαριστικό το οποίο τελικά δεν κάνει για εσάς, είτε γιατί είναι πολύ σκληρό, είτε γιατί δεν σας δίνει αυτή την αίσθηση καθαριότητας που επιθυμείτε. Η λύση δεν είναι ούτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο, ούτε να το πετάξετε. Χρησιμοποιείστε το σαν αφρόλουτρο. Το δέρμα του σώματος είναι πολύ πιο ανθεκτικό από αυτό του προσώπου. Συνεπώς, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το ίδιο ισχύει και για τα απολεπιστικά. Πάρτε οποιοδήποτε υπερβολικά δυνατό απολεπιστικό προσώπου και δώστε του νέα χρήση ως απολεπιστικό σώματος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως και το σώμα μας χρειάζεται την ίδια περιποίηση. Προϊόντα που περιέχουν AHAs και BHAs είναι ιδιαίτερα καλά για δερματικά θέματα όπως η ακμή της πλάτης.

Τα έλαια του προσώπου έχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και αν αφεθούν αχρησιμοποίητα, μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν πολλά δερματικά προβλήματα. Εάν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα έλαια προσώπου σας, δοκιμάστε να το ανακατέψετε με τη λοσιόν ή την κρέμα του σώματός σας για να δώσετε έξτρα δόσεις ενυδάτωσης. Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε όπως είναι και στα νύχια και τα πετσάκια σας, πριν πέσετε για ύπνο, για να τα βοηθήσετε να μαλακώσουν.

Εάν έχετε ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιείτε μόνο κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων, πιθανότατα δεν προλαβαίνετε να τις τελειώσετε πριν λήξουν. Μετατρέψτε τες σε κρέμες χεριών ή εφαρμόστε στις πιο σκληρές περιοχές όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και οι φτέρνες.

You may also like