Διαλέξτε Στρατόπεδο: Αισιοδοξία Vs Απαισιοδοξία,από τις Cinematherapy Nights

«Το 2013 θα είναι η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Θα γνωρίσω τον μεγάλο έρωτα, θα βγει η Ελλάδα από την κρίση και ποιος ξέρει τι άλλο καλό θα μου συμβεί; Όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.»

«Το 2013 θα είναι η χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Θα χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση της χώρας, θα απομακρυνθώ με τους φίλους μου λόγω των οικονομικών προβλημάτων, και εννοείται δεν θα βρω γκόμενο, είναι καιρός για έρωτες;”

Αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε κάποιο από τα παραπάνω; Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τι θα σας φέρει το 2013…

Αν οι πρώτες σας σκέψεις θύμιζουν έντονα τις πρώτες δηλώσεις σίγουρα σας χαρακτηρίζει αξιοθαύμαστη αισιοδοξία και είναι πολύ πιθανό όντως έτσι να επηρεάσετε την έκβαση των πραγμάτων θετικά, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι η απαισιοδοξία πολλαπλασιάζει τις δυσκολίες. Είναι άλλωστε κοινή λογική, ότι ένας χαμογελαστός και ευχάριστος άνθρωπος θα έχει περισσότερες ευκαιρίες από έναν καταπονημένο και σκυθρωπό.

Για όσους βέβαια ταυτίζονται περισσότερο με τις δεύτερες δηλώσεις η τόση αισιοδοξία μπορεί να φαντάζει υπερβολή. Στα μάτια τους σκέψεις σαν αυτές είναι εκτός πραγματικότητας και θα οδηγήσουν απλά σε μία απότομη προσγείωση. Ο «έλεγχος πραγματικότητας» (ή reality check όπως είναι ευρύτερα γνωστό) είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική δεξιότητα και σίγουρα οι αθεράπευτα αισιόδοξοι φίλοι μας δεν την ασκούν τόσο συχνά.

Πού βρίσκεται όμως η χρυσή τομή; Κάπου ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία υπάρχει ο ρεαλισμός. Για άλλη μία φορά, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση και εμείς σας προσκαλούμε να την ανακαλύψουμε μαζί στο Cinematherapy Nights αυτής της Τετάρτης (16.01.2013).

Η μάχη ξεκινάει, με όσους βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο από την μία και όσους το βλέπουν μισοάδειο από την άλλη, και εμείς στην μέση να διαιτητεύουμε και να φροντίζουμε να πάρουν κάτι και οι δύο πλευρές από την διαδικασία. Με την βοήθεια μίας ταινίας-σταθμού στην ιστορία του κινηματογράφου θα ακούσουμε τα επιχειρήματα των μεν και των δε, τους φόβους και τις ελπίδες σας και κυρίως τα δικά σας βιώματα.

Τέλος, σε μία προσπάθεια να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της εποχής, οι Cinematherapy Nights καθιερώνουν 50% έκπτωση για φοιτητές και ανέργους, με την επίδειξη του φοιτητικού πάσου/κάρτας ανεργίας (τελικό κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ).

Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 16/01! Δηλώστε συμμετοχή στο [email protected] ή ακολουθήστε μας στο facebook.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις διοργανώντριες του Cinematherapy Nights, Ελίνα Πανταλεών και Μαρία Κωσταλά, μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξή τους, πατώντας εδώ

You may also like