Διατροφικά tips για να ενισχύσεις τη μνήμη σου

Λοιπόν, για να κάνουμε ένα μικρό τεστ. Πόσες φορές τη μέρα πιάνεις τον εαυτό σου να λέει ‘’ωχ, το ξέχασα’’ , ‘’πωω.. πως το ξέχασα,  αυτό’’, ‘’δεν το πιστεύω το ξέχασα, συγνώμη’’; Ακόμα μετράς, ε; Η αλήθεια είναι με την καθημερινότητα και τα τρελά προγράμματα, πολλά πράγματα μας διαφεύγουν. Άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε. Τι θα έλεγες όμως να βοηθήσεις τη μνήμη σου αν αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες;

  1. Δώσε αρκετή βάση στο πρωινό σου. Προσπάθησε να αποφύγεις την ζάχαρη, τα τηγανητά και προτίμησε τροφές ολικής άλεσης. Βοήθησε τον εγκέφαλο σου να πάρει μόνο θρεπτικά στοιχεία έτσι ώστε να δώσει το 100%  στο υπόλοιπο της μέρας σου.
  • Βάλε περισσότερο στην διατροφή σου ωμέγα-3. Για παράδειγμα μέσα στην εβδομάδα σου μην παραλείψεις το ψάρι (ιδιαιτέρως τα λιπαρά ψάρια)  αλλά και ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια και αμύγδαλα.  Όλα αυτά βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και της μνήμης.
  • Κατανάλωσε περισσότερο κόκκινο κρέας αλλά και λαχανικά. Τόσο το κόκκινο κρέας όσο και τα διάφορα λαχανικά περιέχουν σίδηρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά του οξυγόνου στον εγκέφαλο. Εσύ το ήξερες αυτό;
  • Πες όχι στο junk food και ναι στο σπιτικό φαγητό. Βλέπεις τα ανθυγιεινά φαγητά είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, κάτι που δεν βοηθά τον εγκέφαλο και τη μνήμη σου να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Βάλε στη ζωή σου τους σπόρους. Και όταν λέμε σπόρους εννοούμε τους κολοκυθόσπορους και τους λιναρόσπορους.  Είναι πλούσιοι σε ωμέγα- 3 και σε βιταμίνη Ε, κάτι που θα κάνει πολύ καλό στη μνήμη σου.

Και από εδώ και στο εξής θα έχεις ‘’μνήμη ελέφαντα’’!

You may also like