Κάνοντας τον πρωινό μας καφέ stress–free!

Αχ, ο πρωινός καφές… Μία ζεστή κούπα και η αγαπημένη μας ποικιλία να αχνίζει περιμένοντάς μας να το απολαύσουμε! Είναι από τα πρώτα πράγματα που αναζητούμε όταν πηγαίνουμε στην κουζίνα ώστε να συνοδεύσουμε και το πρωινό μας γεύμα. Επιπλέον, ο καφές μας είναι το κουμπάκι “On” που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

               Γνωρίζουμε ήδη όλοι καλά τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ, όταν αυτός καταναλώνεται με μέτρο σαφώς. Ο λόγος είναι πως, ενώ μας προσφέρει αυξημένα επίπεδα ενέργειας, η υπερβολή μπορεί να μας προκαλέσει αυξημένη νευρικότητα. Πώς όμως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα δώρα του καφέ, χωρίς ωστόσο να υποπίπτουμε σε.. αμαρτίες;

               Η λύση, ή μάλλον ΟΙ λύσεις, βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι τώρα εκεί, μπορούμε πολύ εύκολα να τις προμηθευτούμε! Κι από αυτές αρκεί μόλις μία κουταλίτσα – και πολύ βάζω, μη σας πω!

               01 Κανέλλα.

Είναι σχεδόν standard όταν παραγγέλνουμε τον αγαπημένο μας cappuccino, latte ή mocha καφέ πως θα μας ρωτήσουν αν θέλουμε και κανέλλα. Και η αλήθεια είναι πως ο συνδυασμός, εκτός από γευστικός είναι κι ωφέλιμος. Η κανέλλα έχει κι εκείνη αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες εξισορροπούν το σάκχαρο του αίματος (του οποίου οι απότομες αυξομειώσεις συχνά προκαλούν και νευρικότητα), ενώ παράλληλα αυξάνουν και το μεταβολικό ρυθμό, προσφέροντάς μας boostενέργειας. Και βέβαια, ξεκινάμε και προχωράμε στη μέρα μας με μεγαλύτερο χαμόγελο!

               02 Σκόνη κακάο.

Πρώτον δικαιώνομαι πανηγυρικά που βάζω σοκολάτα στον cappuccino μου! Δεύτερον, να ένας ακόμη καλός λόγος να τρώμε σοκολάτα! Βέβαια αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μιλάμε για σοκολάτα με μία περιεκτικότητα 70% σε κακάο. Ως γνωστόν, το κακάο περιέχει φλαβονοειδή τα οποία βελτιώνουν σημαντικά τη διάθεσή μας (σκεφτείτε τα σαν ήπια, φυσικά και απολαυστικά αντικαταθλιπτικά) ενώ παράλληλα ενισχύουν τη πνευματική μας λειτουργία αυξάνοντας τη συγκέντρωσή μας. Μία κοφτή κουταλιά του γλυκού κι ο πρωινός μας καφές γίνεται ένα boostενέργειας και καλής διάθεσης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “ΚΑΦΕΣ Ή ΤΣΑΪ;”: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ… ΓΟΝΙΔΙΩΝ

               03 Κουρκουμάς.

Μπορεί να ακούγεται κάπως αταίριαστος για τον πρωινό μας καφέ, όμως με γνώμονα πως το stress είναι συνδεδεμένο με φλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού, ο κουρκουμάς είναι ένα ιδανικό add-on. Η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του κουρκουμά έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που λειτουργεί ενάντια στην πρόκληση φλεγμονών, ενισχύοντας τις γνωστές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και του καφέ. Εντούτοις, η δράση της κουρκουμίνης χρειάζεται κι εκείνη μία ενίσχυση και σύμφωνα με έρευνες, αυτή προσφέρεται από το μαύρο πιπέρι. Μία πρέζα πιπέρι δε θα είναι καν αισθητή στον καφέ, ενώ για τον κουρκουμά αρκεί μία ποσότητα μόλις στη μύτη του κουταλιού του γλυκού.

               Ήρθε η ώρα να κάνουμε το αγαπημένο μας energyboost ακόμη πιο γευστικό αλλά και πιο αποδοτικό!

Πηγή: Fit On

Featured image: unsplash.com/@nate_dumlao

You may also like