Καστορέλαιο: το μυστικό κατά της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση είναι ένα πολύ γνωστό και ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα. Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να προκληθεί από μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων, από τον γενετικό μέχρι το άγχος, τη διατροφή και τα φάρμακα. Ωστόσο, ενώ συνήθως σκεφτόμαστε τα μαλλιά μας, όταν πρόκειται για πρόβλημα τριχόπτωσης, οι βλεφαρίδες και τα φρύδια μας μπορούν επίσης να επηρεαστούν από τους ίδιους παράγοντες.

 Το καστορέλαιο ακούγεται πολύ τελευταία, μιας και προσβλέπει στη φαινομενική του ικανότητα να συμβάλει στην επιτάχυνση των φρυδιών και την ανανέωση των βλεφαρίδων. Σε αντίθεση με τις Β-βιταμίνες, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κλινικές έρευνες που να υποστηρίζουν αυτή την υποτιθέμενη σχέση μεταξύ καστορέλαιου και αντιστροφής της τριχόπτωσης. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες και φωτογραφίες στο διαδίκτυο με το πριν και το μετά, που δεν είναι ευκαταφρόνητες.

 Ενώ η ακαδημαϊκή έρευνα και οι κλινικές δοκιμές που εξετάζουν την ικανότητα του ελαίου να προωθήσει την ανανέωση της τρίχας μπορεί να είναι ελάχιστες, αυτό δεν σημαίνει ότι η σύνδεση δεν ευσταθεί. Στην πραγματικότητα, το καστορέλαιο έχει φυσικά αντιβακτηριακά και αντιμυκητιασικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθαρίζουν και απομακρύνουν το νεκρό δέρμα και τη συσσώρευση προϊόντων από το τριχωτό της κεφαλής. Όταν τα θυλάκια της τρίχας στο τριχωτό της κεφαλής φράσσονται, εμποδίζεται η κανονική ανάπτυξη των τριχών. Ακριβώς όπως οι συμφορημένοι πόροι στο πρόσωπό μας, τα συμφορημένα ωοθυλάκια στο κεφάλι μας, μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν.

 Το καστορέλαιο, λειτουργεί ως αποτελεσματικός επιταχυντής ανάπτυξης επειδή διεισδύει εύκολα, παρέχοντας μια κορεσμένη δόση βιταμίνης Ε, λιπαρών οξέων τριγλυκεριδίων και πρωτεϊνών που σχηματίζουν δεσμούς. Εν ολίγοις, ενώ πρέπει να διεξαχθεί περισσότερη έρευνα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιστημόνων, αν είστε σαν εμάς, οι τόσες “αληθινές ιστορίες” τεκμηριώνουν τα οφέλη του, και είναι αρκετές για να μας πείσουν να το δοκιμάσουμε.

You may also like