Μαθαίνουμε τα οφέλη της απολέπισης του σώματος

Χάρη στην έλλειψη υγρασίας στον αέρα, ο χειμώνας είναι συχνά μια εποχή που το ξηρό και νεκρό δέρμα μπορεί να καλύψει όλη την επιφάνεια του σώματός μας, προκαλώντας κυριολεκτικά τα πάντα. Από διάφορα δερματολογικά προβλήματα μέχρι την θαμπή και άτονη επιδερμίδα. Λίγο πριν πιάσουν τα πολλά κρύα λοιπόν, χαρίστε στο σώμα σας μια σωστή απολέπιση που θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα του δώσει την ανάσα που χρειάζεται, προκειμένου να υποδεχθεί το βαρύ χειμώνα. Για πολλούς τύπους δέρματος, μια ελαφριά απολέπιση του προσώπου είναι ένα βασικό βήμα σε μια ρουτίνα ομορφιάς. Αλλά αυτά τα οφέλη δεν σταματούν στο λαιμό, οπότε ποιος ο λόγος να αφήσουμε το σώμα μας εκτός; Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα οφέλη της απολέπισης του σώματος – και μερικά αξεσουάρ που θα μας βοηθήσουν.

 #1 Το θαμπό, ξηρό δέρμα δεν επηρεάζει μόνο την εμφάνιση του προσώπου μας. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να δημιουργηθούν σε όλη την επιφάνεια του σώματός μας. Η απολέπιση βοηθά στην ομαλή απομάκρυνση αυτών των νεκρών κυττάρων του δέρματος και με την αφαίρεση αυτής της συσσώρευσης, το δέρμα σας θα φαίνεται φωτεινότερο και μαλακότερο.

#2 Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης ότι η απαλή απολέπιση πριν από την εφαρμογή των αγαπημένων σας λοσιόν και κρεμών, μπορεί να βοηθήσει τα άλλα προϊόντα του δέρματός σας να δουλέψουν στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας σας και να βελτιώσουν την εμφάνισή της.

#3 Η τακτική απολέπιση μπορεί να συμβάλει στη μείωση των παραγόντων που προκαλούν φραγμένους πόρους, λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα στο δέρμα μας – που μπορεί να οδηγήσουν σε ατέλειες. Δεδομένου ότι το στήθος, η πλάτη και οι ώμοι μας, όπως και το πρόσωπό μας, έχουν τους περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες, αυτές είναι οι περιοχές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την απολέπιση.

Στο εμπόριο, υπάρχουν πολλές ηλεκτρικές αλλά και χειροκίνητες βούρτσες που θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα σε αυτή τη διαδικασία  και σίγουρα θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

You may also like