Πώς διατηρείς την ομορφιά σου;

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο πρόγραμμα του φθινοπώρου! Αυτό που ειλικρινά ανακαλύπτω είναι πως καθημερινά έχω αρχίσει να αφαιρώ ώρες ύπνου ξανά για να μπορέσω να ολοκληρώσω την καθημερινή μου ρουτίνα! Γίνεται όμως να κοιμόμαστε λίγο και να ξυπνάμε ακόμη πιο όμορφες απ’ ότι κοιμηθήκαμε; Η απάντηση εδώ δεν εστιάζει μόνο στο πόσο ευεργετικές ιδιότητες έχει ο ύπνος, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αναπληρώνουμε αυτό το χαμένο κομμάτι με θαυματουργά beauty tips στη βραδινή μας  ρουτίνα… Ωστε ακόμη και με λιγότερες ώρες ύπνου, να ξυπνάς πιο λαμπερή και ανανεωμένη. Προσωπικά το καταφέρνω εδώ και αρκετό καιρό υπέροχα! Σας ομολογώ πως όλα είναι μια καλή συνήθεια…

Just Count the tips.

Tip 1 – ντεμακιγιάζ

Το πρώτο και σημαντικότερο beauty tip το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι το ντεμακιγιάζ…Aκόμη και αν είμαστε αφόρητα κουρασμένες. Κανένα προϊόν ενυδάτωσης ή αντιγήρανσης δεν θα μπορέσει να δράσει ικανοποιητικά, αν δεν έχει απομακρυνθεί προηγουμένως από την επιδερμίδα και το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ. Η βραδινή δουλειά του οργανισμού μας είναι να επιδιορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας όση ώρα εμείς κοιμόμαστε κατά την διάρκεια της νύχτας. Η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα αυξάνεται, έτσι ώστε να παράγει κολλαγόνο και να εμποδίζει την πρόωρη γήρανση.

Tip 2 – φρόντισε τα μαλλιά σου

Πόσο συχνά κοιμάστε με τα μαλλιά κάτω; Οι πιθανότητες να σπάνε κατά την διάρκεια του ύπνου είναι αρκετές για αυτό, ίσως έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, αν απλώσετε λίγο κερί ή ένα ενυδατικό λάδι από τα μήκη προς στις άκρες. Μαζέψτε τα μαλλιά σας πλεξούδες ή έναν ψηλό κότσο για να τα προστατέψετε. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Δεν θα υπάρχει ίχνος φριζαρίσματος ή δημιουργία ψαλίδας.

Tip 3 – πυκνές βλεφαρίδες

Αρκετές φορές έχουμε απώλειες βλεφαρίδων είτε την ώρα του ντεμακιγιάζ είτε από κάποιο προϊόν. Εάν θέλεις μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες, μπορείς να απλώσεις πάνω τους λίγο καστορέλαιο με ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα λίγο πριν τον ύπνο. Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι βλεφαρίδες θα είναι πραγματικά εντυπωσιακές σαν να είναι ψεύτικες.

Tip 4 – full ενυδάτωση

Aν παρουσιάζεις σημάδια αφυδάτωσης, αντί για ενυδατική, εφήρμοσε μια πλούσια μάσκα νύχτας και αφήστε μέχρι το πρωί. Το αποτέλεσμα είναι πως η υφή της επιδερμίδα σου θα είναι αισθητά πιο βελτιωμένη την επόμενη ημέρα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Tip 5– προσέχουμε τα άκρα

Όλοι, πλέον, ξέρουμε την συμβουλή για μαλακά πόδια,( κρέμα και καλτσάκια την ώρα του ύπνου). Οι κάλτσες θα δεσμεύσουν την υγρασία της κρέμας κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί τα πόδια σας θα είναι απίστευτα απαλά. Do it!

Take care yourself.

Featured image: unsplash.com/@jernejgraj

You may also like