Πώς να σκέφτεσαι θετικά κάθε μέρα

Άρα γίνεται να μάθεις πως να σκέφτεσαι θετικά ή είναι κάτι που υπάρχει έμφυτο σε κάθε άνθρωπο; Σίγουρα έχεις ακούσει κάποια οφέλη της θετικής σκέψης όπως η καταπολέμηση του άγχους και ο χαμηλότερος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Οπλίσου λοιπόν με όσο περισσότερη θετική σκέψη έχεις μέσα σου και διάβασε παρακάτω 4 έξτρα βήματα που θα απλά θα την διπλασιάσουν.

  1. Απόφυγε την αρνητική συζήτηση με τον εαυτό σου

Η συζήτηση με τον εαυτό μας περιλαμβάνει όλα αυτά που λέμε μέσα μας. Είναι αυτή η εσωτερική φωνή μέσα στο μυαλό μας που συνεχώς αναλύει και αλληλεπιδρά με τον γύρω κόσμο. Όταν λοιπόν αυτή η ”φωνή” επικεντρώνεται σε αρνητικές σκέψεις, η αυτοεκτίμηση μπορεί να ταραχτεί. Όταν παρατηρήσεις ότι οι αρνητικές σκέψεις υπερτερούν ή κάνουν την εμφάνισή τους σε συγκεκριμένες καταστάσεις, πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε εσένα, να τις μελετήσεις και στη συνέχεια να κάνεις μια μικρή αξιολόγηση και να καταλάβεις τελικά για ποιο λόγο κάνεις τέτοιες σκέψεις.

  • Βάλε το χιούμορ στη ζωή σου

Είναι λίγο δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος και να έχεις θετική σκέψη αν δεν έχεις καθόλου χιούμορ στην ζωή σου. Ότι και αν αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητα σου, όσες δυσκολίες κι αν έχεις, είναι πολύ σημαντικό να χαμογελάς και να έχεις χιούμορ. Το χιούμορ μπορεί να μειώσει το άγχος και να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις και να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις.

  • Γυμνάσου

Κάθε μέρα αφιέρωσε στον εαυτός ου 20 λεπτά και συγκεκριμένα γυμνάσου. Μην ανησυχείς δεν εννοούμε πάση θυσία να πας γυμναστήριο. Απλά κινήσου, περπάτησε, κάνε βόλτες μέσα στο γραφείο ή γύρω από το σπίτι σου. Όταν γυμνάζεσαι το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, κάτι που μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Το μυαλό αυξάνει την ροή του αίματος και εσύ θα δεις πόσο θετικά θα βλέπεις τα πράγματα.

  • Η δύναμη του χαμόγελου

Ναι καλά διαβάζεις. Γέλα, χαμογέλα, γέλα με όλη την ψυχή σου χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Και δεν εννοούμε αυτό το αμήχανο χαμόγελο που κάνεις αν κάποιος είναι στο ασανσερ, αλλά για το αληθινό, αυτό που θα στείλει μήνυμα στον εγκέφαλό σου ότι είσαι ευτυχισμένη, άρα και πιο θετική σαν άνθρωπος.

photo credits: Lesly Juarez (unsplash)

You may also like