Τέρμα η Pilates, ζήτω το Gyrotonic

Ονομάζεται Gyrotonic και είναι η εναλλακτική γυμναστική που προτιμούν πλέον οι σταρς του Χόλλυγουντ. Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει το διάδοχο της Pilates. Κι αυτό γιατί όπως και η Pilates, το Gyrotonic ενσωματώνει τη γυμναστική με την φυσικοθεραπεία, προσφέροντας όμορφο σώμα, υγεία και ευεξία. Όπως και η Pilates έτσι και το gyrotonic έχει εκτός από ειδικές ασκήσεις και ειδικά μηχανήματα, με μία διαφορά: μπορείς να κάνεις την εξάσκηση απλά και μόνο στο σκαμπό σου.

Πρόκειται για μια σειρά από ασκήσεις βασισμένες στη φιλοσοφία της yoga, της κολύμβησης, αλλά και του μπαλέτου και της ενόργανης γυμναστικής και όπως «φανερώνει» και το όνομα της γυμναστικής ποτ σημαίνει «κύκλος τόνωσης».
Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό; Βρίσκετε την ελαστικότητά σας, δυναμώνετε το μυϊκό σας σύστημα, διορθώνετε τη στάση του σώματος και τελειώνετε το μάθημα με ένα αίσθημα χαράς και ευεξίας.

Η μέθοδος δουλεύει συστηματικά στις αρθρώσεις και τους μύες, μέσα από ρυθμικές και συνεχόμενες κινήσεις που ενεργοποιούν τα εσωτερικά όργανα και προωθούν την ευεξία. Ένας συνδυασμός γυμναστικής με σωστές αναπνοές. Εκεί που τα περισσότερα είδη γυμναστικής υπακούουν σε γραμμικές κινήσεις, μπρος – πίσω, το Gyrotonic έχει μία σειρά ασκήσεων με κυκλικές κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Έτσι εκμεταλλεύεται όλες τις πιθανές κινήσεις της σπονδυλικής στήλης, ενώ μία και μόνη άσκηση περιλαμβάνει εκτάσεις, κάμψεις, περιστροφές κορμού και χεριών σε ένα κυκλικό μοτίβο.

Με λίγα λόγια:
• Βελτιώνει σημαντικά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους περισσότερους, από την λάθος στάση του σώματος, αυχενικό, σκολίωση, οσφυαλγίες και δισκοπάθειες.
• Είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να αποκαταστήσετε τυχόν τραυματισμούς όπως μηνίσκο, γόνατα κτλ, ενώ παράλληλα δυναμώνουν οι μύες σε όλο το σώμα.
• Ο τρόπος που γίνονται οι ασκήσεις κάνει στο σώμα ένα ευεργετικό μασάζ, ακόμη και στα εσωτερικά όργανα πράγμα που αποτελεί έναν απόλυτα φυσιολογικό τρόπο αποτοξίνωσης
• Βοηθά στην ευλυγισία σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα τις καθημερινές σας ασχολίες, χωρίς ενοχλητικούς πόνους, ενώ την ίδια ώρα θα δείτε κοιλιακούς, χέρια και πόδια να τεντώνουν και να γυμνάζονται.
• Γυμνάζει με ήρεμο και ήπιο τρόπο το σώμα. Αυτό σημαίνει πως αποκτάτε γράμμωση, αποβάλλετε τα υγρά και διώχνετε το λίπος χωρίς να βαραίνετε το μυϊκό σας σύστημα

Πηγή: real.gr

You may also like