Τι να θυμάστε την επόμενη φορά που θα βάψετε τα μαλλιά σας

Μία από τις αγαπημένες μας παραδόσεις γύρω από την ομορφιά, είναι να ανοίγουμε ελαφρώς το χρώμα των μαλλιών μας, κατά την προετοιμασία μας για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πάντα ένας καλός τρόπος, για να προετοιμαστούμε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά για μακρύτερες ημέρες, για ποτά μετά το γραφείο, για μπάνια και ακροθαλασσιές. Το αιώνιο πρόβλημα που προκύπτει όμως κάθε φορά, είναι πως θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτό το λαμπερό αποτέλεσμα που έχουμε μόλις φεύγουμε από το κομμωτήριο. Το ντεκαπάζ, είναι μια μέθοδος που ταλαιπωρεί εξαιρετικά πολύ τα μαλλιά μας. Σπάνε και γίνονται ιδιαίτερα εύθραυστα και αφυδατωμένα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κάποια σειρά περιποίησης που να προορίζεται για βαμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Αν και τα μωβ και τα μπλε σαμπουάν έχουν γίνει πρόσφατα μια δημοφιλής μέθοδος για να κρατήσετε τα ξανθά μαλλιά σας αναλλοίωτα, το χρώμα τους, παραμένει ευαίσθητο και περιορισμένης αντοχής. Οι κομμωτές, συνιστούν τη χρήση ενός σαμπουάν που χαρίζει παράταση του χρώματος.

Δυστυχώς, η εύρεση των σωστών προϊόντων για τα μαλλιά μας, είναι εξίσου δύσκολο με εκείνα για το πρόσωπό μας. Το ότι κάποιο προϊόν λειτούργησε εξαιρετικά σε κάποιον, δεν σημαίνει πως θα λειτουργήσει το ίδιο και σε εμάς. Οπότε μην φοβάστε να πειραματιστείτε ή ακόμα και να φέρετε αντίρρηση σε όποιον σας προτείνει κάτι που έχετε σιγουρευτεί πως σας βλάπτει.

Σε γενικές γραμμές, συνίσταται η αλλαγή του σαμπουάν κάθε 6 έως 12 μήνες. Κάθε σαμπουάν έχει διαφορετικά μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη θεραπεία. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, τα μαλλιά σας δεν πρόκειται να πάρουν κανένα παραπάνω όφελος. Συνεπώς, ήρθε η ώρα για αλλαγή.

 

You may also like