1 Μύθος & 5 Αλήθειες για την Κυτταρίτιδα, από την Χριστίνα Τάκη

8d70c6c3b1c467dd5506b71da163ce15Γράφει η Χριστίνα Τάκη, πλαστικός χειρουργός και συνεργάτης του doctoranytime.gr

  1. 1.  Αλήθεια : Η κυτταρίτιδα είναι γένους θηλυκού.

Είναι αλήθεια ότι η κυτταρίτιδα είναι εξαρτώμενη από τις θηλυκές ορμόνες.
Για τον λόγο αυτό σπάνια εμφανίζεται στους άνδρες.

2. Αλήθεια : Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται και στις αδύνατες.
Η κυτταρίτιδα  μπορεί να εμφανιστεί και στις αδύνατες.
Η παρουσία της κυτταρίτιδας ( δέρμα σαν την όψη του πορτοκαλιού ), είναι το αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας του επιφανειακού στρώματος λίπους του σώματος.
Αυτή η επιφανειακή στοιβάδα λίπους υπάρχει και στους αδύνατους.

3. Αλήθεια : Για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας ευθύνονται πολλοί παράγοντες, για τον λόγο αυτό η  θεραπεία της είναι δύσκολη.
Ανάμεσα στις αιτίες της κυτταρίτιδας βρίσκονται το τοπικό πάχος, οι ορμόνες, η  έλλειψη άσκησης , η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η χαλάρωση του δέρματος.

Όλοι οι παράγοντας που επηρεάζουν την κυκλοφορία και τη λειτουργία του επιφανειακού στρώματος λίπους της επιδερμίδας,  συμβάλλουν  στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Το ιδανικό για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η καταπολέμηση όλων των παραγόντων που ευθύνονται για την εμφάνισή της.

29aabea09c66b333428d5e291bcc7e154. Αλήθεια : Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
Υπάρχουν πολλές  διαφορετικές θεραπείες για την  καταπολέμηση της κυτταρίτιδας επειδή ακριβώς είναι πολλοί οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της.

Κάθε θεραπεία συμβάλλει και βοηθά στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας κατά τρόπο διαφορετικό.
Η βελτίωση της  κυκλοφορίας και λειτουργίας του επιφανειακού στρώματος λίπους  πρέπει να είναι ο στόχος της κάθε θεραπείας.

Ουσιαστική βελτίωση επιτυγχάνεται με τη ενέσιμη μεσοθεραπεία σύσφιξης και λιπόλυσης του σώματος που ενισχύει την επιφάνεια του δέρματος  με παράγοντες και συστατικά που συνδυάζουν λιπόλυση, βελτίωση της κυκλοφορίας και σύσφιξη.

Διαπιστώνεται άμεση βελτίωση της λειτουργίας των κυττάρων σε πολύ λίγες συνεδρίες (2-3 συνεδρίες).

5. Αλήθεια : Η χαλάρωση επηρεάζει σημαντικά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
Η χαλάρωση της επιδερμίδας είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται για να έχουμε ουσιαστικά και ορατά αποτελέσματα.

Πολλές φορές η χαλάρωση του σώματος είναι και ο μοναδικός παράγοντας που ευθύνεται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στις πολύ αδύνατες.

Για τον λόγο αυτό έχει βρεθεί ότι από τις πιο ουσιαστικές θεραπείες αντιμετώπισης είναι η θεραπεία σύσφιξης σώματος με ενέσιμα.

6. Μύθος : Κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος  είναι το ίδιο.
 
Το τοπικό πάχος μπορεί να συνυπάρχει και να επιδεινώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας αλλά δεν είναι το ίδιο.
Τα πολλά και υπερτροφικά λιποκύτταρα είναι τα αίτια του τοπικού πάχους το οποίο φεύγει με την λιποαναρρόφηση.

You may also like