20 Μυστικά για τους αριστερόχειρες

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τους αριστερόχειρες… υπάρχουν όμως και κάποιες αλήθειες που τις επιβεβαιώνουν έρευνες από όλο τον κόσμος κι αφορούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ας μάθουμε μερικές από τις ιδιαιτερότητες και τα ταλέντα τους, που θα σας εκπλήξουν!

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς:

-Αναπτύσσουν καλύτερη τρισδιάστατη αντίληψη, και καταφέρνουν καλύτερα από τους δεξιόχειρες να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.- Προσαρμόζουν ταχύτερα την όρασή τους, και βλέπουν καλύτερα, κάτω από το νερό.
– Συνέρχονται πιο γρήγορα από εγκεφαλικά επεισόδια.

– Υποφέρουν περισσότερο από αϋπνίες.

– Διαπρέπουν σε δημιουργικά επαγγέλματα –τα οποία έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν, σε σχέση πάντα με τους δεξιόχειρες.

-Τρομάζουν ευκολότερα και υποφέρουν περισσότερο από το μετατραυματικό στρες.- Έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αλκοολικοί σε σχέση με τους δεξιόχειρες. Το δεξί κομμάτι του εγκεφάλου (το οποίο χρησιμοποιούν περισσότερο) έχει, για κάποιο λόγο που χρήζει περισσότερης έρευνας, μικρότερη ανοχή στο αλκοόλ απ’ ό,τι το αριστερό.

– Ο Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Λιούις Κάρολ, ο Καρλομάγνος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα και ο Μαρκ Τουέιν ήταν όλοι αριστερόχειρες.

-Είναι κατά 50% περισσότεροι άνδρες από τις γυναίκες.
– Ζουν κατά μέσο όρο εννέα χρόνια λιγότερο από τους δεξιόχειρες.
– Έχουν 39% περισσότερες πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλοι.
– Οι αριστερόχειρες απόφοιτοι πανεπιστημίων καταλήγουν κατά 26% πλουσιότεροι από τους δεξιόχειρες απόφοιτους.

Και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα που (στοίχημα) δεν ξέρατε:

– Έχει παρατηρηθεί η τάση στα δίδυμα αδέρφια ένα εκ των δύο να είναι αριστερόχειρας.

-Οι περισσότεροι αριστερόχειρες ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτάζουν προς τα δεξιά.
– Υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY. Μόλις 187 λέξεις μπορούν να γραφτούν μόνο με το δεξί.

-Τέσσερις εκ των πέντε σχεδιαστών του πρώτου Macintosh ήταν αριστερόχειρες.

-Υπήρχαν αριστερόχειρες Νεάντερνταλ. Κι ήταν, κι αυτοί, μειοψηφία.
– Πρόσφατη έρευνα στη Δανία κατέληξε ότι οι αριστερόχειρες πολιτικοί έχουν αβαντάζ στα τηλεοπτικά debate, καθότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να εκλαμβάνει τις χειρονομίες των δεξιών χεριών ως «καλές» κι εκείνες των αριστερών ως «κακές».

Η εικόνα που προβάλλει η τηλεόραση είναι στην ουσία αντεστραμμένη, οπότε οι αριστερόχειρες πολιτικοί καταλήγουν να λαμβάνουν περισσότερες ψήφους, πράγμα που αποδεικνύεται και από την μακριά λίστα των αριστερόχειρων προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών..

You may also like