365 φωτογραφίες από έναν χρόνο ενδοοικογενειακής βίας (+video)

domestic-violence-charity-one-photo-a-day-in-the-worst-year-of-my-life-600-71489Ενα συγκλονιστικό βίντεο με μία κοπέλα που τραβά καθημερινά φωτογραφία της… Στην αρχή χαμογελαστή, ερωτευμένη και σιγά σιγά το χαμόγελο σβήνει και τα σημάδια βίας γίνονται όλα και πιο εμφανή….
Το συγκεκριμένο επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη γύρω από το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Το concept με τίτλο «μία φωτογραφία την ημέρα από τη χειρότερη χρονιά της ζωής μου» αφηγείται την ιστορία ενός χρόνου από τη ζωή μιας γυναίκας-θύματος της ενδοοικογενειακής βίας.

Συνολικά 365 φωτογραφίες προβάλλονται -η μία μετά την άλλη- που απεικονίζουν το πρόσωπο μιας γυναίκας από τη Σερβία.Η ευτυχια χάνεται, το πρόσωπό της αλλάζει. Κοψίματα και μώλωπες γίνονται όλο και πιο έντονα.

Η τελευταία εικόνα παρουσιάζει το πρόσωπο της γυναίκας γεμάτο μελανιές και το μάτι της ιδιαίτερα πρησμένο. Κρατά μια πινακίδα που γράφει «Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Δεν ξέρω αν θα επιβιώσω μέχρι αύριο».

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube από το χρήστη «fero0611982». Αν και πολλά Μέσα ανέφεραν ότι πρόκειται για πραγματικό θύμα ενδοοικογενειακής βίας, τελικά φαίνεται πως πρόκειται για καμπάνια που δημιουργήθηκε από τους οργανισμούς Saatchi & Saatchi Belgrade και Fund B92.

You may also like