4 τροφές που παρατείνουν το μαύρισμα μας

Έκανες τα πάντα για να το αποκτήσεις και τώρα ζητάς μια παράταση. Μια παράταση του χρυσαφένιου μαυρίσματος σου, έτσι για να φορέσεις όλα εκείνα τα φορέματα και τις φούστες που δεν πρόλαβες να βάλεις όλο το καλοκαίρι. Η λύση έρχεται μέσα από 4 τρόφιμα. Θέλεις να τα μάθεις;

  • Καρότα

Καταλαβαίνουμε, δεν αποτελεί έκπληξη που βρίσκονται στην πρώτη θέση, αλλά πρόκειται για την κορυφαία τροφή που βοηθάει στο μαύρισμα. Τα καρότα περιέχουν το υψηλότερο ποσοστό βήτα-καροτίνης από άλλα τρόφιμα, όπως για παράδειγμα το πεπόνι και η κολοκύθα. Αποτελούν έναν εξαιρετικό σύμμαχο τόσο για την καλοκαιρινή περίοδο που έχουμε ανάγκη από ενυδάτωση και μεταλλικά στοιχεία όσο και για τον υπόλοιπο χρόνο, αφού έχουν ελάχιστες θερμίδες.

  • Βερίκοκο

Δεύτερο στη λίστα μας, το αγαπημένο και λαχταριστό βερίκοκο. Εκτός από την Βιταμίνη Α που περιέχει, είναι εκείνο το φρούτο που θα βοηθήσει καταλυτικά στην παράταση του μαυρίσματός σου μια και περιέχει βήτα-καροτίνη. Η βήτα-καροτίνη διεγείρει την παραγωγή μελανίνης με αποτέλεσμα το μαύρισμά να ξεθωριάζει με αργούς ρυθμούς.

  • Ραδίκια

Εκτός από τα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά που ξέρουμε πολύ καλά ότι επιταχύνουν ή συντηρούν το μαύρισμα και τα πράσινα λαχανικά μπορούν να φέρουν παρόμοια αποτελέσματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα ραδίκια είναι μια εξαιρετική πηγή μεταλλικών αλάτων (κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο) ενώ προωθούν την χρυσαφένια επιδερμίδα που απέκτησες το φετινό καλοκαίρι.

  • Πεπόνι

Το alteregoτου καρπουζιού, φαίνεται ότι συντηρεί το μαύρισμα με τον πιο γευστικό και δροσερό τρόπο. Περιέχει 200γρ. Βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια και βοηθάει στην ενυδάτωση λόγω του νερού που περιέχει. Δίνει full ενέργεια και ακόμα και τώρα αποτελεί το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

unsplash.com/@milki

Featured image: unsplash.com/@freestocks

You may also like