5 λόγοι για να ξεκινήσεις να πίνεις πράσινο τσάι

Γαλλικό και ελληνικό καφέ έβαλες ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου,. Μήπως όμως ξέχασες να τοποθετήσεις τσάι και συγκεκριμένα πράσινο τσάι; Αν έχεις κάνει αυτή τη μικρή παράλειψη, έχουμε να σου προτείνουμε αυτό το φθινόπωρο να πάρεις μπόλικο πράσινο τσάι. Αφενός θα είναι η καλύτερη συντροφιά για να χουχουλιάζεις στον καναπέ σου και αφετερου θα κάνεις και καλό στον οργανισμό σου. Είσαι έτοιμη να μάθεις τα πιο σημαντικά του οφέλη;

Αυξάνει την καύση του λίπους

Αν τύχει να κοιτάξεις τη λίστα συστατικών σε οποιοδήποτε συμπλήρωμα που ειδικεύεται στην καύση λίπους, τότε θα διαπιστώσεις ότι τα περισσότερα από αυτά περιέχουν πράσινο τσάι. Αυτό συμβαίνει διότι το πράσινο τσάι από μόνο του μπορεί να αυξήσει την καύση του λίπους. Αλλά και να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 10 άντρες και έδειξε ότι η λήψη εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού αύξησε τον αριθμό των θερμίδων που κάηκαν κατά 4%.

Μειώνει την δυσάρεστη αναπνοή

Οι κατεχίνες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι έχουν πολλά οφέλη στην στοματική υγεία.Καταστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων, μειώνοντας έτσι και τον κίνδυνο πιθανών λοιμώξεων. Πίνοντας πράσινο τσάι σχεδόν καθημερινά μπορείς να διώξεις τυχόν κακή αναπνοή. Μην το σκέφτεσαι άλλο απλά βάλτο στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σου.

Μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του εγκεφάλου

Το πράσινο τσάι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να σε κρατήσει σε εγρήγορση. Για παράδειγμα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Το βασικό δραστικό συστατικό του είναι η καφεϊνη, η οποία προκαλεί διέγερση ενώ και το αμινοξύ L–θεανίνη που περιέχει το πράσινο τσάι αυξάνειτην δραστηριότητα του ανασταλτικού νευροδιαβιβαστή GABA, ο οποίος έχει θετικά αποτελέσματα στο άγχος.

Μειώνει τις ρυτίδες

Κι όμως το πράσινο τσάι μπορεί να κάνει καλό στην επιδερμίδας μας. Μπορεί να προλάβει τυχόν βλάβες και ρυτίδες. Η επιγαλλοκατεχίνη που περιέχει είναι πιο ισχυρή ακόμα και από την βιταμίνη Ε, η οποία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή των ελεύθερων ριζών. Είναι αυτές που δημιουργούν βλάβες, ρυτίδες και άλλα προβλήματα στην επιδερμίδα.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτές είναι ικανές και αρκετά δυνατές να σκοτώσουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας. Γνωρίζεις πολύ καλά πια ότι οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και πολλές άλλες. Άρα τι καλύτερο από το να αρχίσεις να καταναλώνεις από εδώ και στο εξής το τόσο γευστικό και αγαπημένο πράσινο τσάι.

Photo credits: @tranmautritam/ @kristina-gain (pexels.com)

You may also like