5 σημαντικά οφέλη των μαύρων φασολιών για τον οργανισμό μας

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι τόσο δημοφιλή όσο σε άλλες χώρες, όμως τα μαύρα φασόλια αποτελούν μία καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Μπορούν να λειτουργήσουν σαν κύριο ή συνοδευτικό πιάτο και να προστεθούν σε σούπες, μακαρόνια ή σαλάτες. Τα οφέλη που έχουν για την υγεία μας θα σας εντυπωσιάσουν.

  1. Καλή υγεία των κοκάλων.

Η περιεκτικότητά τους σε σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, χαλκό και ψευδάργυρο χτίζει και διατηρεί τη δύναμη και τη δομή των κοκάλων.

  1. Ρύθμιση του διαβήτη.

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη Τύπου 1 και καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες έχουν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ όσοι πάσχουν από Τύπου 2 μπορούν να τα βελτιώσουν.

  1. Προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.

Η καλή υγεία της καρδιάς χρειάζεται φυτικές ίνες, κάλιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 καιφυτοθρεπτικά συστατικά, όλα τα οποία περιέχονται στα μαύρα φασόλια. Σε συνδυασμό και με την απουσία χοληστερίνης, είναι μία τροφή που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση γενικά της χοληστερίνης και τη μείωση εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

  1. Πρόληψη του καρκίνου.

Το σελήνιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που παίζει ρόλο στην καλή λειτουργία του ήπατος και βοηθά στην απομάκρυνση από το σώμα ενώσεων που προκαλούν καρκίνο. Τα μαύρα φασόλια, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά δεν περιέχουν σελήνιο, το διαθέτουν στη λίστα με τα θρεπτικά τους συστατικά.

  1. Απώλεια βάρους.

Εκτός από τις πολλές τους ευεργεσίες στην καλή υγεία του οργανισμού, τα μαύρα φασόλια συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια βάρους και τη διατήρηση του στα φυσιολογικά επίπεδα. Ένα γεγονός που επιβεβαιώνουν και πολλές μελέτες για την κατανάλωση φυτικών τροφών.

You may also like