5 τρόποι για να μειώσουμε το φούσκωμα στην κοιλιά

Το φούσκωμα, δηλαδή το συναίσθημα της γεμάτης ή και πρησμένης κοιλιάς, είναι ένα σύμπτωμα καθόλου σπάνιο από τη ζωή των ανθρώπων. Συνήθως συμβαίνει λόγω παγιδευμένων αερίων στην περιοχή του εντέρου, καθιστώντας, πολλές φορές, την απομάκρυνσή τους ως τον τρόπο για τη λύση του προβλήματος.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, συγκεντρώσαμε τους 5 πιο διαδεδομένους τρόπους για τη μείωση του φουσκώματος.

Περπάτημα: Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος, καθώς μπορεί να απελευθερώσει το περιττό αέριο από το έντερο. Ακόμα και μία απλή βόλτα για ένα-δύο τετράγωνα μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση από τη δυσφορία.

Κοιλιακό μασάζ:Το μασάζ με ελαφριά πίεση στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να βοηθήσει στην κίνηση του εντέρου. Ξεκινήστε με απαλές κυκλικές κινήσεις πάνω από το κόκαλο του δεξιού ισχίου, ανεβείτε προς το πάνω μέρος της κοιλιάς, στη συνέχεια στην αριστερή πλευρά και κατεβείτε μέχρι πάνω από το κόκαλο του αριστερού ισχίου.

Ζεστό μπάνιο:Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό, μπείτε μέσα και χαλαρώστε. Αυτό θα μειώσει τα επίπεδα στρες και την πίεση της ημέρας και παράλληλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος και στην ανακούφιση της ερεθισμένης κοιλιάς.

Προβιοτικά: Τα αέρια που προκαλούνται από βακτήρια στο έντερο συμβάλλουν σημαντικά στην πρόκληση φουσκώματος της κοιλιάς. Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του φουσκώματος και της παραγωγής αερίων. Δύο από τις πιο γνωστές τροφές που έχουν ωφέλιμα προβιοτικά είναι το γιαούρτι και το κεφίρ.

Yoga: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο US National Library of Medicine, συγκεκριμένες ασκήσεις yoga, που εστιάζουν στην αναπνοή, στις περιστροφές και στο stretching, όπως η savasana και η cobra, συμβάλλουν στην ανακούφιση του φουσκώματος.

You may also like