Λεμονάτο κοτόπουλο με σπαράγγια

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σεκύβους
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
1 μάτσο σπαράγγια, κομμένα τα άκρα, χοντροκομμένα
6 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι και αλάτι

Chicken-Asparagus-Stir-FryΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αλατοπιπερώστε ελαφρά σεζόν το κοτόπουλο. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον ζωμό κοτόπουλου με τη σάλτσα σόγιας. Σε ένα δεύτερο μικρό κύπελλο συνδυάστε το καλαμποκάλευρο με το νερό και ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού από το καυτό λάδι του, στη συνέχεια προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανά για περίπου 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 1 λεπτό και μετά τα αφήνετε στην άκρη.

Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και το μισό κοτόπουλο και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου από 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλτε τα και βάλτε τα στην άκρη και επαναλάβετε με το κοτόπουλο. Αφήστε τα στην άκρη.

Προσθέστε το μείγμα με τη σόγιας, το αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μείγμα καλαμποκάλευρου και ανακατεύετε καλά! Όταν αρχίσει να σιγοβράζει προσθέστε το κοτόπουλο και τα σπαράγγια στο γουόκ και ανακατεύετε καλά!
Όταν είναι έτοιμα, τα σερβίρετε.

Πηγή: εδώ

You may also like