Mία λαχταριστή σούπα κολοκύθας

Ένα ιδανικό πιάτο ακόμη και για vegan.

Όταν φτάνουν τα ψυχρά βράδια του χειμώνα, όταν χουχουλιάζουμε με την κουβέρτα μας στον καναπέ, όταν παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας σειρές υπό τον ήχο της βροχής, ένα πράγμα είναι αυτό που λείπει για να μας γεμίσει και να μας ανεβάσει τη διάθεση: το καλό φαγητό. Γι’ αυτό και, περιδιαβαίνοντας στα ιντερνετικά «σοκάκια», ανακαλύψαμε την πιο εμπνευσμένη συνταγή σούπας κολοκύθας,που αποτελεί μία πεντανόστιμη κι υγιεινή πρόταση, ακόμη και για vegan.

Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένο τζίντζερ
2 μεσαία αχλάδια, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (περίπου 1 ¾ φλιτζάνι)
1 φλιτζάνι ωμά κάσιους
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κονσέρβα κολοκύθας (περίπου 425 γραμμάρια)
5-5 ½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι και γιαούρτι καρύδας για τη γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Οδηγίες

  • Βήμα 1

Ζεστάνετε λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου για 6 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ κι ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το αχλάδι και τα cashewsκαι μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά.

  • Βήμα 2

Προσθέστε τη σκόνη του κάρυ, τον κουρκουμά, το κύμινου και τη σκόνη τσίλι και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε την κολοκύθα και 3 φλιτζάνια με ζωμό, ανεβάστε τη φωτιά στο μέτριο-υψηλό και, μόλις βράσει, χαμηλώστε τη σε μέτριο-χαμηλό. Σιγοβράστε για 30 λεπτά.

  • Βήμα 3

Κάνοντάς το σε παρτίδες, μεταφέρετε τη σούπα σε ένα blenderυψηλής ταχύτητας κι αφαιρέστε το μικρό καπάκι, ώστε να φεύγει ο ατμός. Ασφαλίστε το μεγάλο καπάκι και τοποθετήστε μία καθαρή πετσέτα πάνω στη μικρή τρύπα που αφήσατε ανοιχτή. Χτυπήστε το μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες, για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά κι ανακατέψτε 2 φλιτζάνια ζωμό και το υπολειπόμενο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. (Μπορείτε να προσθέστε μέχρι και ½ επιπλέον φλιτζάνι ζωμού, εάν αυτό χρειάζεται, για να φτάσετε την επιθυμητή πυκνότητα.) Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να γαρνίρετε τις μερίδες με πιπέρι και γιαούρτι καρύδας.

Πηγή

You may also like