Ήξερες το ghosting; Ξέχασέ το, η νέα τάση είναι το Caspering

Ήθελα εδώ και καιρό να γράψω για αυτή τη νέα τάσεις στις σχέσεις… στον κόσμο των date apps, που όμως -όπως φαίνεται- επεκτείνεται και στον κόσμο των κανονικών dates… χωρίς την διαμεσολάβηση της τεχνολογίας!

Σας μπέρδεψα; Κι εγώ μπερδεύτηκα αρκετές φορές, αλλά και πολλές γυναίκες και άνδρες … μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι είναι πιο ευγενικό να κρατάς τις αποστάσεις σου, όταν δεν “ποθείς” κάποιον τόσο όσο το φανταζόσουν, με το “caspering”.

Rather than simply ignore your texts, the Casper will respond to your text 12 hours later with a vague but friendly reply. Instead of not replying to an invitation to hang out, the Casper will hint that they’re interested, without any intention of following through. As HelloGiggles describes, Caspering is basically a cute word for leading someone on because you’re, ironically, scared of being the bad guy who ghosts. 

hellogiggles.com

Με λίγα λόγια…   σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για κανονική εξαφάνιση. Στέλνεις το μήνυμά σου και λαμβάνεις απάντηση, αλλά μετά από 12 ώρες (το λιγότερο) σε ένα φιλικό ύφος που μπορεί να αφήνει υπονοούμενα. Εσύ μένεις με την απορία. Προχωράμε ή όχι; Σε θέλει ή όχι; Ίσως να μην είναι τελείως σίγουρος, αλλά πιθανότατα να σε συμπαθεί, κρατά ανοιχτή την πόρτα, αλλά και τις αποστάσεις του.

Τι κάνεις εσύ; Μάλλον καλύτερα να πας παρακάτω. Γιατί ο άνδρας ή η γυναίκα που σε θέλει στο δείχνει ξεκάθαρα. Δεν σε παίζει…

Υπάρχει ακόμα ένα σενάριο πολύ συνηθισμένο στις μέρες μας! Βγαίνεις με κάποιον 2-3 φορες κι αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι (επιτέλους!) μπορεί να υπάρξει κάποιον μέλλον, καθώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία επικοινωνίας. Όμως ξαφνικά χτυπά μήνυμα στο κινητό που σου σταματά κάθε σκέψη. Το -γεμάτο με ωραίες λέξεις- μήνυμα σε ενημερώνει πόσο σπουδαίος άνθρωπος είσαι, αλλά ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως το ήλπιζε (εκείνος ή εκείνη). Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: σε απορρίπτει, απλά σταδικά και με ευγενικό τρόπο.

Για να γίνουμε πιο σαφείς. Ο Casper πηγαινοέρχεται. Συνήθως φοβάται ότι θα γίνει ο κακός που θα σε απορρίψει, αλλά αντί να σου πει την αλήθεια, απλά “παίζει” κι εσύ επειδή σου αρέσει, νιώθεις ότι σε ενθαρρύνει. Αλλά δεν έχει μέλλον, δεν προχωράτε παρακάτω, απλά φλερτάρει κοινωνικά/ “αναίμακτα” (κατά την άποψη του), μέχρι να γνωρίσει αυτή/αυτόν που πραγματικά θα του πάρει τα μυαλά.

Το caspering, έχει πάρει το όνομά του από το γνωστό παιδικό κινούμενο σχέδιο και αποτελεί μια «φιλική» εναλλακτική στο ghosting. Δεν εξαφανιζεται… απλά σε απογοητεύει σταδιακά πριν εξαφανιστεί από τη ζωή του. Ίσως μέχρι τότε… να έχεις ήδη ξενερώσει!

Ίσως κάποια στιγμή να το έχεις κάνει κι εσύ… Κι εγώ … Δεν είναι τόσο κακό όσο το ghosting, αλλά δεν είναι καλύτερο και πιο τίμιο, να πεις στον άλλον ότι δεν ενδιαφέρεσαι; Ότι δεν ταιριάζει η αύρα σας; Ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς; Ότι προτιμάς να είσαι single για να παίζεις χωρίς περιορισμούς;

Για σκέψου το εσύ που είσαι “παίκτης”…

You may also like