Αντιγόνη Vs. Μαρία: Καλοκαιρινές διακοπές σε ξενοδοχείο ή σε camping;

Μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι και πολλοί από εσάς ετοιμάζετε ήδη τις βαλίτσες σας. Με τη σειρά μας εγώ κι η Θεσσαλονικιά αντίπαλός μου θα σας δώσουμε δύο εντελώς διαφορετικές ιδέες – πρωτοτυπήσαμε πάλι! – για τις διακοπές. Η Αντιγόνη προτιμά να πάρει τη σκηνή της στον ώμο και να πάει στα δασάκια και τις παραλίες, ενώ εγώ θέλω τις ανέσεις ενός όμορφου ξενοδοχείου. Ας αφήσω, όμως, το κορίτσι μας να μας πει γιατί θέλει να κοιμάται αγκαλιά με χαριτωμένα ζωύφια.

Camping 3Αντί για προβατάκια, μετράω αστέρια…! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Αυτό το πράγμα που κάθε φορά που θα μιλήσω για το πόσο σούπερ είναι το camping κι όλοι επιστρατεύουν τα ζωύφια για επιχείρημα, με ξεπερνάει! Ε, δεν κρατιόμουν, ήθελα να το πω, καιρός του ήταν! :P

Γαλαζοαίματη Μαρία μου, συμφωνώ πως το ξενοδοχείο παρέχει ανέσεις. Κρεβατάκι, ντουζιέρα και τα συναφή. Γι’ αυτό, άλλωστε, κοστίζει κατιτίς παραπάνω από το να στήσεις τη σκηνή σου και να την αράξεις στο έδαφος. Δεν είναι και λίγες οι φορές, όμως, που θα πληρώσεις τον κούκο αηδόνι. Τι θέλω να πω; Πολύ απλά πως κλείνεις το δωμάτιο θεωρώντας πως θα είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές για ένα ντους κι έναν ύπνο και καταλήγεις να σκέφτεσαι μήπως στην τιμή δε συμπεριλαμβάνεται η στοιχειώδης καθαριότητα. Ξέρεις τι είναι να ξαπλώνεις το μεσημέρι έστω για μισή ώρα και να βλέπεις την αράχνη να έχει πιάσει δουλειά πάνω από το κεφάλι σου; Οπότε ναι, αν είναι να συγκατοικήσω με ζωύφια, προτιμώ αυτό να γίνει στο δικό τους περιβάλλον! Εξάλλου, είναι λιγότερο πιθανό αυτό, ειδικά αν έχεις μία καλή σκηνή με σίτα που εμποδίζει την «εισβολή». Σε μένα, πάντως, όσες φορές έκανα camping, τα ζωύφια δε με τίμησαν! Όσο για την άνεση («μα δεν έχει κρεβάτι η σκηνή!») μπορείς πολύ απλά να εφοδιαστείς με ένα καλό στρώμα αέρος κι ένα μαξιλάρι, αν δεν θέλεις να αρκεστείς στο υπόστρωμα και τον υπνόσακο. Και τότε μια χαρά ύπνους κάνεις!

Αυτό που μου αρέσει επίσης στο camping είναι η ευκολία που σου παρέχει να κάνεις και νέες γνωριμίες, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν από κάτι πολύ απλό, όπως πχ να σου δανείσουν ένα εργαλείο που μπορεί να ξέχασες. Ή να προσφερθεί κάποιος να σε βοηθήσει να στήσεις τη σκηνή σου για να πας στην παραλία μία ώρα αρχύτερα. Πίστεψέ με, είναι πολύ ωραία αίσθηση να ξυπνάς το πρωί και να σου λέει ο γείτονας «καλημέρα». Και μην πεις «ναι, αλλά είναι κι οι οικογένειες με τα παιδάκια που τσιρίζουν», γιατί αν είναι τα παιδάκια να ανεβάσουν ντεσιμπέλ, ποσώς τα ενδιαφέρει αν είναι εις τας εξοχάς ή στους διαδρόμους του ξενοδοχείου. Αλήθεια, έχεις ξυπνήσει ποτέ από το αχάραγο στις διακοπές σου ακούγοντας απ’ έξω ποδοβολητό λες και ξαμόλησαν κοπάδι με βουβάλια στο διάδρομο; Μη σου τύχει…

Camping 1 Να δεχθώ επίσης πως το ξενοδοχείο σου παρέχει περισσότερη ιδιωτικότητα, ειδικά όταν είσαι με το σύντροφό σου διακοπές. Αλλά το να κλειστώ σε τέσσερις τοίχους είναι κι αυτό που με χαλάει. Είμαι όλο το χειμώνα κλεισμένη σε αυτούς, γιατί να το κάνω και στις διακοπές μου, όταν μπορώ να απολαύσω τη δροσιά των δέντρων και τη γαλήνη που σου προσφέρει η φύση, ειδικά το βράδυ; Είμαι ΔΙΑ-ΚΟ-ΠΕΣ, θέλω να ξεφύγω από ό,τι θυμίζει πόλη και ρουτίνα. Τι καλύτερο από το camping; Άσε που δίνει λίγο κι αίσθηση περιπέτειας, ειδικά αν καταφέρεις και βρεις τοποθεσία για ελεύθερο camping – το οποίο θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω, είναι αλήθεια!

Όπως και να έχει, το camping για το καλοκαίρι είναι μοναδική εμπειρία η οποία σε ανανεώνει κιόλας. Αλλά τι να κάνω που «έμπλεξα» με γαλαζοαίματους, τρομάρα σας!

Ξενοδοχείο 5Απόλαυσε τα αστέρια όλο το βράδυ… Το ξημέρωμα γύρνα στο κρεβατάκι σου! (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Θα αφήσω τα ζωύφια στην άκρη, αφού όντως είναι το λιγότερο που μπορεί να σου συμβεί στο camping, εκτός αν μιλάμε για φίδια. Έτσι κι αλλιώς τα κουνούπια δεν μπορείς να τα αποφύγεις με τίποτα.

Τη φύση την αγαπώ και μάλιστα πολύ. Το γεγονός ότι διαλέγω το ξενοδοχείο από το camping δεν σημαίνει ότι θα με κρατήσει μακριά από τη φυσική ομορφιά κάθε τόπου. Άλλωστε υπάρχουν χιλιάδες ξενοδοχεία. Άλλα χτισμένα πάνω σε καταπράσινα βουνά και άλλα εκεί που σκάει το κύμα κυριολεκτικά. Πριν τρία χρόνια που πήγα στην Πάρο επέλεξα να μείνω έξω από τη Νάουσα και να πάω σε ένα ξενοδοχείο που παρείχε απλά τα απαραίτητα. Το ωραίο σε αυτή την ιστορία είναι ότι άνοιγα την εξώπορτα του δωματίου –είχα φροντίσει να είναι ισόγειο- και πατούσα την υγρή άμμο. Άρα αφού υπάρχουν επιλογές γιατί να μείνω σε μία τόση δα σκηνή;

Για να λέμε και την αλήθεια, οι ανέσεις που σου προσφέρει ένα ξενοδοχείο δεν είναι τόσο η γκλαμουριά και το φαγητό –για τους άλλους, για μένα είναι. Χα, ΧΑ! Για λόγους υγιεινής και μόνο δεν γίνεται να μην έχω ένα μπάνιο. Σκέψου να μην είχες τουαλέτα στο σπίτι σου ή να είχες μια δημόσια. Ωραίο, εεε; Άσε που ένα δέρμα μου φτάνει και μου περισσεύει. Δεν θέλω για δεύτερο πετσί μου το αλάτι της θάλασσας. Α! Και να μην το ξεχάσω. Αν είσαι κοινωνικό πλάσμα γνωριμίες κάνεις ακόμα και να σε βάλουν σε ένα δωμάτιο μόνο σου. Και επειδή εγώ είμαι δεν χρειάζομαι τη βοήθεια του camping.

Όσον αφορά το στρώμα που λες ότι είναι αναπαυτικό, δεν είναι καθόλου και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση ούτε με ντιβάνι που τρίζει. Έχω κοιμηθεί και το πρωί σηκώθηκα σαν ανάποδο τέσσερα. Όμως αυτός δεν είναι ο σκοπός των διακοπών; Να χαλαρώσεις. Αν είναι να πάρεις άδεια από τη δουλειά για να κουραστείς περισσότερο, άσ’το.

Ξενοδοχείο 2Αν και κατά τη γνώμη μου , γλυκιά “αντίπαλε” , έχεις μπερδέψει τις ανέσεις. Για μένα «άνεση» είναι να μπορείς να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, να έχεις καθαρά σεντόνια, χώρο για τα πράγματά σου, να ζεις σαν άνθρωπος δηλαδή χωρίς αυτό να σημαίνει αυτομάτως ότι θα απομακρυνθείς από τη φύση.

Όπως είπα και στην αρχή, μπορείς να χαζέψεις τα αστέρια και το φεγγάρι όλο το βράδυ και το πρωί να είσαι στη θάλασσα και να απολαμβάνεις τον ήλιο και το αεράκι. Αυτό όμως δεν προϋποθέτει camping. Σωστά, Αντιγόνη;

Εσείς τι προτιμάτε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;

 

 

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like