Αντιγόνη Vs. Μαρία: «Τρανταχτά ονόματα» ή μικρά μουσικά live gigs;

Να μία ακόμη κόντρα για την μουσική που έχουμε, λίγο διαφορετική από την προηγούμενη, βέβαια. Αυτή την φορά με την  Αντιγόνη θα «μαλλιοτραβηχτούμε» για τα μουσικά lives. Η ίδια είναι φαν των «μικρών gigs», όπως λέει. Εγώ πάλι, αν επρόκειτο για κάποια συναυλία, θα προτιμούσα να ακούσω ένα μεγάλο όνομα, που μου αρέσει φυσικά, γιατί ίσως να μην βρω την ευκαιρία να το κάνω ξανά. Πρώτα θα δώσω τον λόγο στην Σαλονικιά φίλη μου να μας μιλήσει για την επιλογή της, αν και εμένα γνώμη δεν θα καταφέρει να μου αλλάξει ποτέ και για τίποτα. :P

Μικρά Gigs 3Τα καλά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια… ακόμη και στη μουσική! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Αν καταφέρω έστω μία φορά να σου αλλάξω γνώμη, Μαρία μου, θα έχω ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος, αυτό είναι σίγουρο! Επειδή, όμως, αυτή η μέρα μάλλον αργεί ακόμη, το προσπερνώ αυτό το ζήτημα.

Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί η μικρή μου από εδώ νομίζει πως όταν εκδηλώνω την προτίμησή μου για κάτι, αυτομάτως «τραβάω μια κόκκινη γραμμή» σε ό,τι αντιτίθεται σ’ αυτή μου την προτίμηση. Δε λέω, Μαρία μου, πως αν έρθει κάποιος καλλιτέχνης στη Θεσσαλονίκη για συναυλία και μου αρέσει θα τον σνομπάρω επειδή απλά είναι «μεγάλο όνομα» της μουσικής σκηνής. Κι εγώ θα το κάνω, ειδικά όταν, όπως λες, οι πιθανότητες για να ξανάρθει είναι περιορισμένες.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως, αυτές που λέμε «μικρές μπάντες» προσφέρουν μία άλλη «αίγλη» στη διασκέδαση. Αρχικά είναι πιο κοντά στον κόσμο. Θα κάνουν το πρόγραμμά τους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κολλήσουν σε αυτό. Θα κάνουν την πλάκα τους με το κοινό, θα αυτοσχεδιάσουν, γενικότερα θα δημιουργήσουν μία πιο «παρεΐστικη» κι άρα πιο cozy ατμόσφαιρα, κάτι που «χάνεται» σε μία μεγάλη συναυλία. Είναι και πιο ανθρώπινο, βρε αδερφέ!

Εκτός από αυτήν την cozy ατμόσφαιρα, μαζί χάνεται και κάθε έννοια της λέξης «άνεση», αν επιλέξεις για παράδειγμα μία συναυλία στο ΟΑΚΑ. Στα μικρά gigs θα κάτσεις στο τραπέζι σου, θα πιεις το ποτό σου και θα βλέπεις κι άνετα και τους καλλιτέχνες. Σε μία μεγάλη συναυλία στριμώχνεσαι στην ουρά μέχρι να μπεις μέσα, έχεις βγάλει κάλους μέχρι να βρεις τη θέση σου – αν, βέβαια, είσαι τυχερός και μιλάμε για event με αριθμημένο κάθισμα κι όχι «βουρ όλοι στο πάρκο!» – και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ευχαριστείς το Θεό που εδέησαν να βάλουν και μία γιγαντοοθόνη αν κάθεσαι τέρμα Θερού, αρχή Αλλάχ. Για να πεις «έστω ένα νεράκι να πάω να πάρω»; Πρέπει να έχεις GPS για να διατηρήσεις τις ελπίδες σου πως θα επιστρέψεις στη θέση. Για να μην πιάσω το σκέλος «θέλω να πάω προς νερού μου»… Εκεί καλά θα κάνεις να έχεις κανένα… παμπεράκι ετοιμοπόλεμο μαζί σου! Επομένως σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμη κι αν μία τέτοια ευκαιρία εμφανιστεί πάλι σε πενήντα χρόνια, λέω να την προσπεράσω, θα ζήσω και χωρίς το «μεγαλείο» της Lopez στην Ελλάδα!

Μικρά Gigs 4Επιπλέον, τα μικρά music gigs προσφέρουν ποικιλία. Θέλεις έντεχνο; Υπάρχει πληθώρα σχημάτων που θα ικανοποιήσουν αυτήν την προτίμηση. Θέλεις rock ή metal; Μία βόλτα στα – δικά μας – Λαδάδικα αρκεί. Και δε μιλάω μόνο για ποικιλία μουσική, μιλάω και για τις μπάντες. Κι επειδή ο χαρακτήρας της κάθε μπάντας είναι διαφορετικός, ακόμη κι αν η «playlist» της σου μοιάζει με εκείνη που άκουσες πχ την περασμένη βδομάδα, θα έχει κάτι το διαφορετικό να σου προσφέρει.

Επομένως, αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε μία συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη, για παράδειγμα, και σε μία εμφάνιση μίας μικρής μπάντας σε ένα μπαράκι του κέντρου, μάλλον στο δεύτερο θα με βρίσκατε, όσο κι αν αγαπώ τη Γαλάνη και τη δουλειά της.

Η Μαρία μας από την άλλη προτίθεται να… σαρδελοποιηθεί! Ας της δώσω όμως, το λόγο!

Σημ.: Οι φωτογραφίες για τα δικά μου «επιχειρήματα» είναι από το προσωπικό αρχείο του φίλου μουσικού Χρήστου Γκαΐλα.

Μεγάλη συναυλία 1«Ε και τα μεγάλα μπουκαλάκια έχουν την χάρη τους… Είναι πιο εντυπωσιακά!» (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Καταρχάς, μια Μαρία Παπουτσάκη, ταπεινή μου Αντιγόνη, δεν “σαρδελοποιείται”  ποτέ, αφού μετά την Lopez ακολουθεί η αφεντιά μου και κάθεται στα VIP.(οκ, γελάω κι εγώ με αυτό!)

Κατά δεύτερον, μπορείς να γίνεις ένα με το μπούγιο και σε μαγαζιά με μικρές μπάντες – το έχω ζήσει. Τώρα αν δεν έχει τύχει σε εσένα, χαίρομαι πολύ, διότι η κόντρα μας δεν θα είχε νόημα. Δεν θα υπήρχε καν.

Αλλά τελικά τι προτιμούμε; Κάτι που μπορούμε να ζήσουμε ανά πάσα στιγμή ή κάτι που ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να το δούμε ξανά; Φυσικά με την προϋπόθεση να το θέλουμε πολύ. Ναι, μπορεί να ταλαιπωρηθείς λίγο, να καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που περίμενες έξω από το κάθε στάδιο 47 ώρες όρθια με τον ήλιο να σου καίει το μέτωπο, αλλά η εικόνα που θα αντικρίσεις μόλις βγει το «είδωλο» σου, θα σε ανταμείψει.

So what? Γεράσαμε, Αντιγονάκι, και δεν αντέχουμε την ορθοστασία και προτιμάμε τραπεζάκι και ποτάκι; Εντάξει, πλάκα κάνω. Έχει και αυτό την γλύκα του και ναι θα σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα και μέλος μιας παρέας. Όμως, η πλευρά που υπερασπίζομαι είναι πιο εντυπωσιακή και πιο «exciting». Τα κοστούμια, τα σκηνικά, τα φώτα, η αύρα των χιλιάδων θεατών και συντελεστών της συναυλίας, ο εκάστοτε καλλιτέχνης και η φωνή του, δεν συγκρίνονται με καμία cozy ατμόσφαιρα. Είναι κάτι που θα σου κρατήσει συντροφιά μερικές ώρες και θα το θυμάσαι για όλη σου την ζωή.

Μεγάλη συναυλία 5Άσε… Δεν μπορείς να φανταστείς τι γινόταν στο Καλλιμάρμαρο όταν ξεπρόβαλε ο Σάκης. (ΣΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ! Ένα αυτόγραφοοοοο!) Ε, αν λατρεύεις και τον (απόλυτο) άνθρωπο που βρίσκεται επί σκηνής, πώς να μην σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο; Α! Και για να αναφερθώ στην επαφή του τραγουδιστή με το κοινό, αν έπρεπε να το κάνει, θα καθόμασταν εκεί κάνα μήνα. Ε, δεν συμφέρει, ούτε θα ήταν ποτέ εφικτό όταν μιλάμε για μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου.

Για όλα αυτά τα συναισθήματα, λοιπόν, αξίζει να βρεθείς εκεί μαζί με αυτόν/ήν, ακόμη και αν είναι κάποια μέτρα μακριά σου. Σκέψου ότι η επόμενη φορά που θα τον δεις θα είναι στο Youtube. Τρελό κέφι, σου λέω… Συνεπώς αξίζει να φορέσεις και μία πάνα, βρε αδερφέ. Και όσο για το νερό, να πάρεις ένα μεγαλύτερο μπουκάλι και να έχεις φάει καλά από το σπίτι σου. Δεν είναι επιχείρημα αυτό κυρία μου!

Φυσικά δεν ακυρώνω όσα είπες, αλλά είναι που πραγματικά μπορεί να συγκριθεί; Θα μου πεις… Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

Εσείς τι προτιμάτε;

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like