Δίαιτα, δίαιτα και αποτοξίνωση… εν μέσω καραντίνας

Είστε έτοιμες για μια ολοκληρωτική αποτοξίνωση από ζωικά λιπαρά και να γίνετε λίγο περισσότερο vegan; Η εποχή είναι η κατάλληλη για να αρχίσετε!! Φυσικά είμαστε στην εβδομάδα του Πάσχα και αυτό βοηθάει αρκετά στο να απορρίψουμε λίγο τις τροφές με λιπαρά και κρέας. Βεβαίως θα κάνουμε ένα break για το Πάσχα αλλά αυτό θα διαρκέσει μόνο δυο μέρες και μετά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας. Μια αποτοξίνωση θα σας βοηθήσει να ανανεωθεί ο οργανισμός σας και να υποδεχτείτε την επόμενη σεζόν με ευεξία και χωρίς περιττά κιλά. Ποια είναι η δίαιτα που σας ταιριάζει;

  • Σημαντικό βήμα είναι οι συμβουλές ενός ειδικού διατροφολόγου για να ακολουθήσουμε σωστές οδηγίες ανάλογα τον οργανισμό μας ή αν αντιμετωπίζουμε κάποιο άλλο θέμα υγείας.. Αν είσαστε έγκυες ή θηλάζετε σίγουρα θα χρειαστείτε εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα διατροφής. Επίσης, άνθρωποι με ιστορικό διατροφικών διαταραχών χρειάζονται ειδική φροντίδα για να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα  δίαιτας.
  • Που εστιάζεις… Επειδή όμως φέτος λόγω του Covid-19 μένουμε σπίτι και δεν μπορούμε να μετακινούμαστε για όσα θα θέλαμε, μια «κλασσική» αποτοξίνωση δεν είναι κακό να την εφαρμόσουμε για λίγο καιρό. Τι εννοώ με αυτό; Σίγουρα όχι ακρότητες!!! Ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής χαμηλότερων λιπαρών με βιταμίνες, λαχανικά, πρωτεΐνες και λιγότερες τροφές με άμυλο. Μια ισορροπημένη  διατροφή χωρίς γλυκά θα έχει σίγουρα αποτελέσματα. Το παράδειγμα της νηστείας των «πενήντα ημερών» είχε νόημα για τις προηγούμενες γενιές αλλά εξακολουθεί για κάποιους από εμάς ακόμη και στη σημερινή εποχή.
  • Τι δεν περιλαμβάνεις… Τα σάκχαρα θέλουν έλεγχο στην ποσότητα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να αγγίζουμε τίποτα. Αρχικά, ένα φρούτο την ημέρα δεν θα μας κάνει κακό αν επιλέγουμε το σωστό όπως ένα μήλο ή ένα ακτινίδιο αντί μιας μπανάνας. Αμυλούχα λαχανικά όπως πατάτες ή ντομάτες θα μπορούσαμε να τις αντικαταστήσουμε με πράσινα λαχανικά ή βραστά επιλέγοντας μπρόκολο, αβοκάντο η σπανάκι. Το αλάτι και το άμυλο θέλουν μια ζυγαριά για να τα καταφέρουμε. Μια φέτα ψωμί ολικής που και που την χρειαζόμαστε σίγουρα αλλά με μέτρο.

Το να τρώμε ισορροπημένα είναι μια ωραία προσπάθεια να φροντίζουμε τον εαυτό μας καλύτερα. Οι διατροφολόγοι με τις εξειδικευμένες τους γνώσεις και την πολύτιμη βοήθεια τους μας λείπουν πολύ. Εστιάζουμε στην ανανέωση μας όσο καλύτερα μπορούμε…

Photo credits: @jansedivy (unsplash)

You may also like