Διακοπές στην πόλη…κι όλοι λείπουν!

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι δύσκολο τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τους ενήλικες. Τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσει ο χρόνος ευχάριστα αλλά και… ανώδυνα δίχως γκρίνια; Αν είσαι μαμά γνωρίζεις ήδη πόσο δύσκολο είναι να πείσεις τα παιδιά πως μπορούν να περάσουν ευχάριστες διακοπές στην πόλη. Αλλά ακόμη κι αν είσαι εργένισσα, πιθανότατα να πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να πλήττει και να μην ξέρεις πώς να διαχειριστείς τόσο ελεύθερο χρόνο. Παρακάτω σου παραθέτουμε μικρές συμβουλές για δημιουργική απασχόληση που μπορούν να έχουν εφαρμογή τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες! Αν λοιπόν δεν ξέρεις πώς θα περάσει ο χρόνος ιδού…

Πώς θα περάσεις δημιουργικά στις διακοπές (με παιδιά ή χωρίς)

*Με φαντασία & δημιουργικότητα!
Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Βρες κάποια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που θα οδηγήσει τη σκέψη πέρα από τα συνηθισμένα. Ένα ιδιαίτερο κι ευφάνταστο παιχνίδι για τα παιδάκια, μια δημιουργική απασχόληση όπως η κατασκευή κοσμήματος, η ζωγραφική, το κoλάζ ή ότι άλλο σε ευχαριστεί! Φτιάξτε κατασκευές με άχρηστα υλικά που εύκολα μπορείς να μεταμορφώσεις. Πάρε παλιά κουτιά κι επένδυσε τα με ύφασμα ή δημιούργησε όμορφα διακοσμητικά κεριά. Σε αυτό μπορούν πολύ εύκολα να βοηθήσουν τα παιδιά και να είσαι σίγουρη πως θα ξετρελαθούν με τις δημιουργίες.

* Με έξυπνη διαχείριση του χρόνου
Κλείσε την τηλεόραση και κάνε κάτι διαφορετικό. Αν κρατήσεις αυτή την παθητική στάση ούτε θα διασκεδάσεις, ούτε θα καταλάβεις πώς πέρασαν έτσι γρήγορα οι ημέρες της άδειας. Ακόμη κι αν μείνεις στην πόλη, πήγαινε για μπάνιο, για ένα περίπατο, ένα καφέ ή επισκέψου μουσεία. Αν μάλιστα έχεις οικογένεια , οφείλεις να δώσεις εσύ πρώτη το καλό παράδειγμα στα παιδιά! Μπορεί η εύκολη λύση για να απασχοληθούν να είναι η τηλεόραση αλλά μετά δε θα έχεις κανένα λόγο να γκρινιάζεις για την παθητικότητά τους. Αλλωστε, αρκετά μουσεία προσφέρουν προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων.

* Με βιβλία κάθε είδους
Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία βιβλίων που σίγουρα κάτι θα βρεις να ταιριάζει στα γούστα σου ή ακόμη και στα γούστα των παιδιών. Προσοχή όμως! Αν έχεις παιδάκια άφησέ τα να διαλέξουν μόνα τους από μια σειρά βιβλίων για την ηλικία τους και μην τους επιβάλλεις βιβλία με ασκήσεις και επανάληψη των σχολικών μαθημάτων. Σίγουρα στα περισσότερα παιδιά κάνει καλό μια επανάληψη αλλά καλό θα είναι να επιλέγουμε βιβλία διακοπών σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα!

* Με το να μην κάνεις τίποτα απολύτως
Επέτρεψε στον εαυτό σου και τα παιδιά σου να χαλαρώσετε δίχως να κάνετε απολύτως τίποτα. Δες το σαν παιχνίδι και μαζί με εσένα πες στα παιδιά να κοιτάξουν τον ουρανό και να παρατηρήσουν τις ομορφιές του. Δείτε τα σύννεφα και τους σχηματισμούς του, απολαύστε ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα ακόμη και στην πόλη και γενικά κοιτάξτε τον ουρανό. Δεν έχουμε εξασκηθεί να κοιτάμε τον ορίζοντα. Στρέψτε το βλέμα στον ουρανό κιι ανακάλυψε την ομορφιά της φύσης ακόμη και στην πόλη! Με αυτό τον τρόπο θα ξεκουραστεί το μυαλό και θα «γεννήσει» νέες ιδέες αλλά και… σκανταλιές.

*Με κουβέντα περί ανέμων και υδάτων
Αν δεν έχεις παιδάκια τηλεφώνησε σε μια φίλη, κλείστε ραντεβού και αρχίστε κουβεντούλα! Αλλωστε, όπως έχουμε ήδη γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας, το κους-κους κάνει καλό! Αν πάλι έχεις παιδάκια δώσε τους το ερέθισμα και αυτά θα σε οδηγήσουν από μόνα τους. Και να είσαι σίγουρη πως θα έχουν πολλά να σου πουν!

Πηγή: womenonly.gr

You may also like