Ερευνα: Πώς θέλει ο άνδρας-τελικά- τη γυναίκα;

Οι ρόλοι μέσα σε μία σχέση έχουν αλλάξει. Αυτό είναι γνωστό και δεδομένο. Οι άνδρες παρακολουθούν, ανίκανοι πια να αντιδράσουν, τις γυναίκες να δοκιμάζουν μια νέα ταυτότητα, αυτή του πολεμιστή και κυνηγού, αυτή της αυτεξούσιας και ανεξάρτητης από όλες τις απόψεις γυναίκας. Οι περισσότεροι έρχονται έτσι αντιμέτωποι με βαθύτερα συναισθήματα και συμπλέγματα κατωτερότητας. Τι είναι όμως, αυτό που κάνουμε λάθος και τους προκαλούμε τόση αμηχανία;

Έχουμε ψηλώσει… πολύ!

Και δεν εννοώ απ’ τα κέρατα! Οι άνδρες θαυμάζουν τις ψηλές αλλά προτιμούν να βγαίνουν με τις κοντές! Στατιστικές έρευνες στις ΗΠΑ, σε δείγμα ανδρών από 18 έως 85 ετών, έδειξαν ότι οι άνδρες προτιμούν η γυναίκα που συνοδεύουν να μην είναι ψηλότερη από αυτούς.

Παρόλο που θαυμάζουν πολύ πιο εύκολα και ανοιχτά μια ψηλή γυναίκα, το 80% των ίδιων ανδρών προτιμά να βγει ραντεβού με μια, τουλάχιστον, κοντύτερη από αυτούς. Σε άλλη έρευνα αποδεικνύεται ότι οι κοντές γυναίκες έχουν περισσότερες κατακτήσεις, καθώς οι άνδρες τις θεωρούν πιο θερμές, ελκυστικές και χαριτωμένες. Οι ψυχολόγοι διασαφηνίζουν ότι οι ψηλές γυναίκες δεν είναι λιγότερο γοητευτικές, απλώς προκαλούν περισσότερη αμηχανία στους συνοδούς τους, οι οποίοι με τη σειρά τους προτιμούν να τις απορρίψουν. Κακό αυτό το νέο, δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι όλο και ψηλότερες πλέον.

Βγάζουμε πολλά χρήματα… περισσότερα κι απ’ τον σύντροφό μας!

Οι σύμβουλοι γάμου και οι ψυχολόγοι εντοπίζουν σημαντικές συγκρούσεις και καβγάδες που αφορούν τα χρήματα, ανάμεσα στα ζευγάρια. Η αμηχανία των ανδρών απέναντι σε αυτή την επικράτηση του άλλοτε ασθενούς και εξαρτώμενου φύλου απέναντι στο ισχυρό, οδηγεί τις σχέσεις πιο εύκολα στο χωρισμό, ιδιαίτερα αν η γυναίκα κερδίζει περισσότερα χρήματα από τον άνδρα. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρήμα αντιπροσωπεύει τον έλεγχο μέσα στη σχέση και στο γάμο, και δίνει την ευκαιρία στον έχοντα τα περισσότερα να υπερισχύσει και να επιβάλλει τις δικές του αποφάσεις και τη δική του διαχείριση των καθημερινών αναγκών.
Έτσι ένας άνδρας που κερδίζει ιδιαίτερα υψηλό μισθό νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μέσα σε μία σχέση.

Πιο όμορφες και πιο μορφωμένες!

Ποιος είπε ότι οι άνδρες τα θέλουν όλα; Στην πραγματικότητα θέλουν τόσα όσα χρειάζονται για να μη νιώθουν υποδεέστεροι αλλά ασφαλείς. Οι γυναίκες σήμερα προσέχουν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους, γυμνάζονται, προσέχουν τη διατροφή τους και παρουσιάζουν έτσι μία καλύτερη εικόνα. Επιπλέον, οι περισσότερες έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης, και μάλιστα σύμφωνα με έρευνα, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα ποσοστά εισαχθέντων είναι υψηλότερα για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες.

Γυναίκα αφεντικό- άνδρας υφιστάμενος

Είναι κοινά παραδεκτό ότι το σύστημα εργασίας είναι a men’s world. Μια γυναίκα αφεντικό αντιμετωπίζεται με περισσότερη καχυποψία και αναγκάζεται να αποδεικνύει καθημερινά ότι αξίζει τη θέση που έχει, σε αντίθεση με τους άνδρες που δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι αξίζουν την «καρέκλα». Εάν μια γυναίκα αφεντικό είναι αυστηρή, θα κατηγορηθεί για αυταρχισμό, ενώ αν ένας άνδρας έχει τέτοια συμπεριφορά θα χαρακτηριστεί μαχητικός, δυναμικός και άξιος. Το 60% των γυναικών ακολουθούν παραδοσιακά γυναικείες εργασίες, ωστόσο το υπόλοιπο αναγκάζεται να αντιμετωπίσει καθημερινά τον σκεπτικισμό και την αμηχανία των ανδρών, ιδιαίτερα μάλιστα όσων έχουν μεγαλύτερη ηλικία, καθώς οι νεαροί άνδρες φαίνονται να έχουν προσαρμοστεί καλύτερα στη νέα τάξη πραγμάτων.

Αντιστροφή των ρόλων στο σεξ

Για αιώνες οι γυναίκες κρατούσαν το ρόλο του αντικειμένου της ηδονής των ανδρών. Πλέον έπαψαν να είναι παθητικές, συχνά δε είναι και υπερενεργητικές, με αποτέλεσμα το σεξ να έχει μετουσιωθεί σε μια μάχη επιβολής και κυριαρχίας ανάμεσα στα δύο φύλα. Αυτό έχει φέρει σε αμηχανία τους άνδρες, οι οποίοι το βλέπουν σαν αναρχία, σαν να έχουν διαλυθεί τα δεδομένα, σαν να μην υπάρχει κανείς πλέον να θέσει περιορισμούς και όρια. Νιώθουν ότι χάνουν το ρόλο του κατακτητή μέσα από τα χέρια τους και αυτό τους προβληματίζει, ενώ σταδιακά έχουν αρχίσει να προτιμούν τις πιο παραδοσιακές και συνεσταλμένες γυναίκες για να κάνουν μία σχέση.

Πηγή: typos.com.cy

You may also like