Η πρόταση για το νέο αεροδρόμιο του Λονδίνου

Μοιάζει σαν σκάφος εξωγήινων που προσέγγισε τη Γη αλλά θα μπορούσε να είναι το νέο αεροδρόμιο του Λονδίνου, σύμφωνα με μεγάλη αρχιτεκτονική εταιρεία που αποκάλυψε το όραμά της για το αεροδρόμιο «Boris Island» στις εκβολές του Τάμεση.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler έδωσε στη δημοσιότητα concepts που αφορούν την πρότασή του για την κατασκευή ενός νέου πλωτού κόμβου αερομεταφορών στις εκβολές του ποταμού Τάμεση, που, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοί του, μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που αναμένεται να κοστίσει πάνω από 60 δισ. ευρώ. Αυτή η πρωτοποριακή κατασκευή, αν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει, το πρώτο 24/7 αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το μεγαλύτερο πλωτό αεροδρόμιο στον κόσμο.

Το νέο London Britannia Airport (όπως είναι το προτεινόμενο όνομά του από την εταιρεία Gensler) θα διαθέτει τέσσερις πλωτούς διαδρόμους μέσα στο ποτάμι, οι οποίοι θα είναι «δεμένοι» στο βυθό του, καθώς και σημεία αναχώρησης και άφιξης των επιβατών, που θα οδηγούν σε υποβρύχιες σιδηροδρομικές σήραγγες οι οποίες θα τους μεταφέρουν στο κεντρικό Λονδίνο, όπως και σε ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα.


Όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του γραφείου, ένα πλωτό αεροδρόμιο θα ελαχιστοποιήσει το θόρυβο στις κοινότητες της περιοχής, ενώ θα επιτρέπει την άφιξη των επιβατών σ’ αυτό 24 ώρες το 24ωρο, ενώ για την κατασκευή του δε θα χρειαστεί να κατεδαφιστεί κάποιο σπίτι.
Οι επιβάτες θα κάνουν τσεκ ιν και θα φτάνουν στους τερματικούς σταθμούς στο έδαφος. Δύο μπορούν να κατασκευαστούν στο βορά και το νότο των εκβολών κι ο τρίτος προτείνεται να φτιαχτεί ανάμεσα στο Canary Wharf and και το Olympic Park.

Πηγή: digitallife.gr

You may also like