Κάψτε θερμίδες με ένα ζεστό μπάνιο!

Εάν σας προλάβαμε τη στιγμή που προετοιμάζατε τον εαυτό σας για ένα ακόμα τρέξιμο, προκειμένου να κάψετε εκείνες τις έξτρα θερμίδες που πήρατε από το σημερινό lunch break, τότε σταματήστε αυτό που κάνετε, γιατί σας έχουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Έρευνες έδειξαν, πως ένα καυτό μπάνιο, μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό με την άσκηση, συμβάλλοντας επίσης και στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Οπότε πριν υποβάλετε το σώμα σας, στη διαδικασία των χιλιομέτρων, συνεχίστε το διάβασμα.

Αν και δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερες δικαιολογίες προκειμένου να χαρίσουμε στον εαυτό μας, ένα ζεστό μπάνιο που θα μας χαλαρώσει, θα μας αναζωογονήσει και θα μας προετοιμάσει κατάλληλα για έναν βαθύ βραδινό ύπνο, η επιστήμη άρχισε να ανακαλύπτει πως η «παθητική θέρμανση» μπορεί να βελτιώσει την υγεία. Στις έρευνες και στις δοκιμές που έγιναν, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, μιας και απέδειξαν πως το σάκχαρο στο αίμα ελέγχεται περισσότερο και οι θερμίδες που καίγονται είναι όμοιες με το περπάτημα που κάνουμε στον αντίστοιχο χρόνο.

Η συνολική απόκριση σακχάρου στο αίμα και στις δύο καταστάσεις (αυτή του μπάνιου και της άσκησης) ήταν παρόμοια, αλλά η μέγιστη τιμή του σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό ήταν περίπου 10% χαμηλότερη όταν οι συμμετέχοντες έκαναν ένα ζεστό μπάνιο σε σύγκριση με το χρόνο άσκησής τους.

Οι επιστήμονες, εξήγησαν επίσης, ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της άσκησης είναι σημαντικές για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε ασθένειες, που περιλαμβάνουν χρόνιες φλεγμονές όπως ο διαβήτης.

 

You may also like