Κινηματογραφικοί έρωτες στην Πόλη του Φωτός

1. Last Tango In Paris ( Bernando Bertolucci -1972)
Στην πρώτη σκηνή της ταινίας παρακολουθούμε έναν ταραγμένο άντρα να περιπλανιέται κάτω από τη γέφυρα Bir-Haikem του Παρισιού. Μια ανήσυχη, νεαρή γυναίκα τον προσπερνά βιαστικά. Ακούγονται οι ήχοι ενός τρένου που πλησιάζει και σηματοδοτεί το ταραχώδες ταξίδι που επρόκειτο να εξελιχθεί ανάμεσα σε δύο αγνώστους. Ο Paul και η Jeanne , μοιράζονται ένα διαμέρισμα στο Παρίσι απ’όπου ξεδιπλώνεται ο έρωτάς τους.

 

2. Before Sunset (Richard Linklater-2004)

Εννέα χρόνια μετά τη γνωριμία του Jesse και της Celine στο τρένο, το ζευγάρι ξανασυναντιέται κατά τη διάρκεια της περιοδείας του βιβλίου του Jesse, στο Παρίσι. Αυτή τη φορά είναι πιο ώριμοι, έμπειροι στις σχέσεις, έχοντας ζήσει χωρισμούς και ανεκπλήρωτους έρωτες και μοιράζονται ιστορίες από την ζωή τους.

 

 

 

 

 

3. Paris, je t’aime (Olivier Assayas, Frederic Auburtin, Gus Van Sant, Coen brothers κ.α- 2006)
Ο κάθε σκηνοθέτης μας μεταφέρει στη δική του ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται στην ρομαντική Πόλη του Φωτός. Στην ταινία παρακολουθούμε μια παρέλαση γνωστών ηθοποιών, οι οποίοι παραχωρούν εξαιρετικές ερμηνείες.

 

 

 

 

4. Moulin Rouge (Baz Luhrmann-2001)
Η μοντέρνα εκδοχή της Montmartre του δεκάτου ενάτου αιώνα του Παρισιού , ‘ζωντανεύει’ μέσα από τραγούδια και χορευτικά δρώμενα στο Moulin Rouge. Ο Christian, ένας νεαρός ποιητής ερωτεύεται την άρρωστη σταρ του cabaret, Satine. Ο τραγικός έρωτας εξελίσσεται σε μια ιστορία πάθους και φαντασίας.

 

 

 

 

 

 

 

5. Henry&June (Philip Kaufman- 1990)
Παρίσι,1931. Η Anais Nin γνωρίζει τον Henry Miller και τη σύζυγό του, June και ξεκινάει ένα love triangle . Επηρεασμένη από τον έρωτά τους, διευρύνει τις σεξουαλικές σχέσεις της με τον σύζυγό της, Hugo καθώς επίσης και με τον Henry και άλλους. Ο Henry με τη βοήθεια της Anais και του Hugo, σκηνοθετεί τη πρώτη του ταινία, μια βιογραφία της συζύγου του, June.

 

 

 

 

 

 

 

6. Breathless (Jean-Luc Godard-1960)
Η ταινία που στιγμάτισε το Νέο Κύμα του Γαλλικού κινηματογράφου και πρώτη της καριέρας του Godard. Το Breathless επικεντρώνεται στη σχέση ενός νεαρού κλέφτη αυτοκινήτων και μιας Αμερικανίδας μαθήτριας.

 

 

 

 

 

 

 

7. The Dreamers (Bernando Bertolucci- 2003)

Ο Matthew είναι ένας μαθητής που τολμά να εμπλακεί στις επαναστάσεις του 1968 στο Παρίσι. Η ζωή του αποκτά ενδιαφέρον όταν συνδέεται με κάποια δίδυμα αδέρφια και η σχέση τους είναι ακραία και πολύπλοκη.

 

 

 

 

 

8. Love in the afternoon (Billy Wilder-1957)
O playboy Frank Flannagan ερωτεύεται την κόρη ενός προσωπικού detective, την Ariane. Η Ariane προσλαμβάνεται να τον ‘πιάσει’ με τη γυναίκα ενός πελάτη του πατέρα της. Η ταινία τελειώνει με μια διάσημη σκηνή πάθους.

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Midnight in Paris (Woody Allen-2011)
‘I couldn’t care less about my book tonight, I just want to walk around Paris with you’ λέει ο Gil στην Adriana, την οποία γνώρισε στο ταξίδι του παρελθόντος, στη δεκαετία του ’20. O Gil ερωτεύεται τη γοητευτική Adriana στη ρομαντική πόλη και περνούν όμορφες στιγμές.

 

 

 

 

10. Les enfants du paradis (Children of Paradise-Marcel Carné/1945)
Τέσσερις άντρες ερωτεύονται την Garance, μια εταίρα, το 19ο αιώνα στο Παρίσι. ‘Paris is very small for those, like us, with such a grand love,’ λέει σε έναν από τους μνηστήρες της. Η θρυλική ιστορία αγάπης έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη γαλλική ταινία όλων των εποχών.

 

 

 

 

Πηγή: www.flavorwire.com

You may also like