Μία ταξιδιάρικη συνέντευξη από την Μαρία Κόφου (aka Travelstories Fromyworld)

Την ώρα που διαβάζετε αυτή τη συνέντευξη η Μαρία βρίσκεται ήδη στη Ρώμη, απολαμβάνει υπέροχο παγωτό, γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους και χαμογελά! Βέβαια θα έλεγα ότι συνήθως είναι με ένα χαμόγελο στα χείλη καθώς είναι από τους ανθρώπους που εκπέμπουν θετική ενέργεια με το που μπαίνουν στον χώρο. Είναι διακριτική, με ένα σακίδιο στον ώμο κι έτοιμη για την επόμενη απόδρασή της, έχοντας να διηγηθεί μία ακόμα υπέροχη ιστορία από το τελευταίο της ταξίδι!

Ετοιμάζεσαι για Ρώμη… όσες φορές κι αν επισκέπτεσαι  ανακαλύπτεις κάποιο άλλο αγαπημένο σημείο της πόλης;

Η Ιταλία για μένα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έζησα 3 χρόνια στο Μιλάνο και τη Μπρέσια και πηγαίνω ακόμα και τώρα -μετά από 4 χρόνια που επέστρεψα στην Ελλάδα- σχεδόν κάθε δίμηνο.
Η Ρώμη πάλι, έχει μια δική της ξεχωριστή μαγεία που κάθε φορά με κάνει να  επιστρέφω και να ανακαλύπτω κάτι καινούργιο. Ένα νέο εστιατόριο για μακαρονάδα caccio e pepe, ένα μπαράκι για το απογευματινό μου aperitivo, μια καινούρια gelateria, μια κρυμμένη πλατεία. Όλες μου οι βόλτες όμως στην αιώνια πόλη ολοκληρώνονται πάντα με ένα απογευματινό τιραμισού στου Pompi στην Piazza di Spagna και μια τελευταία καληνύχτα στην Fontana di Trevi.


Έχεις ταξιδέψει στην Ευρώπη, στην Ασία… τώρα συμμετέχεις σε έναν διαγωνισμό για να κερδίσεις ένα ταξίδι στην Αφρική! Πες μας τη διαδικασία …

Έχω ταξιδέψει σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Νότια Αμερική και Βόρεια Αφρική. Στο παρελθόν σε μια διαδικασία ψηφοφορίας είχα την τύχη να ταξιδέψω μαζί με άλλους 29  travel bloggers στη Νότια Ινδία.
Αυτή τη φορά υπάρχει ένας άλλος διαγωνισμός που από 1.200 φωτογραφίες η δική μου και άλλες 19 κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση. Ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι για 2 στη Ζανζιβάρη και μιας και είμαι solo traveler αποφάσισα πως αν κερδίσω, το δεύτερο άτομο θα είναι ένας από όσους με ψήφισαν! Ψήφισέ με λοιπόν :  http://www.tribaltourist.com/photo-contest/#item_1982670 και καλή επιτυχία και στους 2 μας!

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσεις το blog;
Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και πάντα αγαπούσα το γράψιμο. Έμαθα να εκφράζομαι μέσα από το γραπτό και απλά μια μέρα μέσα σε ένα τρένο στο Μιλάνο αποφάσισα να ξεκινήσω να συγκεντρώνω τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τις ιστορίες μου από τα ταξίδια σε ένα online ημερολόγιο. Σε ένα blog  δηλαδή.

Υπάρχει ένα μέρος που είπες “εδώ θα ήθελα να μείνω για πάντα” και κάποιο που δεν θέλεις να ξαναπατήσεις το πόδι σου;

Χμ. Η Βαρκελώνη και η Ρώμη από Ευρώπη και η Cartagena de Indias στην Κολομβία. Ο λόγος; Απλά ένιωσα από την πρώτη στιγμή αυτή τη γλυκιά οικειότητα, σα να είμαι δηλαδή σπίτι μου.
Χμ, δε θα επέστρεφα εύκολα στο Κάιρο και στον Παναμά γιατί δεν ένιωθα πολύ ασφαλής περπατώντας εκεί.

Συχνά ταξιδεύεις μόνη σου. Τι θα συμβούλευες  κάποιον ή κάποια που θα ήθελε να το κάνει αλλά φοβάται; Ποιο είναι το μυστικό…

Δεν υπάρχει συνταγή ή μυστικό. Εγώ ξεκίνησα να ταξιδεύω μόνη όταν βαρέθηκα να περιμένω τους φίλους μου να οργανωθούν για να πάμε ένα ταξίδι παρέα. Και μια μέρα απλά ρώτησα τον εαυτό μου: θα αφήσεις τόσα υπέροχα μέρη στον κόσμο χωρίς να τα επισκεφτείς επειδή δε μπορεί να έρθει κανείς μαζί σου; Όχι βέβαια!” Και έτσι ξεκίνησα.  Πρώτα εντός Ελλάδας, μετά εντός Ευρώπης και στη συνέχεια στην Ασία κ τη Λατινική Αμερική.
Θέλει καλή οργάνωση, ενημέρωση των δικών σου ανθρώπων για το πού θα βρίσκεσαι ακριβώς και να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να τον εμπιστεύεσαι, να τον αγαπάς και να αφουγκράζεσαι τη διαίσθηση και τα προαισθήματα σου.

Τελικά τα ταξίδια που κάνεις είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας; Τι έμαθες μέσα από αυτά;

Ναι ναι, είναι και σχολείο και ψυχοθεραπεία μαζί! Μαθαίνεις να ανοίγεσαι, να λες όλα όσα σκέφτεσαι χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουν οι γύρω σου. Μαθαίνεις να ακούς τον εαυτό σου, τα θέλω σου. Μαθαίνεις να γίνεσαι πιο ανθεκτικός. Μαθαίνεις να ζεις τη στιγμή, το λεπτό. Συνειδητοποιείς πόσο πιο ευτυχισμένη μπορεί να σε κάνει ένα ηλιοβασίλεμα από ένα κόσμημα ή μια ακριβή τσάντα για παράδειγμα. Και το πιο σημαντικό καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, και πόσο πολύ ή λίγο σου λείπουν κάποια άτομα.
Γι’αυτό νομίζω πως η φράση που με αντιπροσωπεύει απόλυτα είναι αυτή…

Μην ξεχάσετε να τη ψηφίσετε στο http://www.tribaltourist.com/photo-contest/#item_1982670  και μπορεί να είστε εσείς που θα την ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι… και να την διαβάζετε στο Blog της Travelstories from my world που είναι κάτι παραπάνω από ένα από ταξιδιωτικό Blog.

You may also like