“Μια αγάπη για το καλοκαίρι” από τον Αδάμ Τσαρούχη (+video)

adam tsarouhis mia agapi gia to kalokairi recording 2Ναι, ο τίτλος κάτι σας λέει…δεν είναι καινούργιο τραγούδι,αλλά η διασκευή του Αδάμ Τσαρούχη θα σας κάνει να το αγαπήσετε και να το σιγοτραγουδάτε, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του!
Πρόκειται για μία jazz εκδοχή του μοναδικού τραγουδιού, τη μουσική του οποίου έχει συνθέσει ο Γιάννης Σπανός και τους όμορφους στίχους είχε γράψει ο Γιώργος Παπαστεφάνου.
Δεν είναι τυχαία η επιλογή, καθώς ο Αδάμ τρέφει μεγάλη εκτίμηση στο καλό ελληνικό τραγούδι, ενώ οι σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες του επιτρέπουν να μπαίνει στη διαδικασία “διασκευής” με μοναδικό τρόπο!

Το τραγούδι που πρωτοερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία η Καίτη Χωματά το 1964, ενώ ακολούθησε η διασκευή του μεγάλου τραγουδιστή Γιάννη Πουλόπουλου και αρκετά χρόνια αργότερα από το συγκρότημα ΝΑΜΑ.

Αλλά αυτά δεν είναι το μόνο που έχει να μας ανακοινώσει… θα συμμετέχει στο cd “Retropolis II” απο την εφημεριδα Metropolis free press. Πρόκειται για μία παραγωγή με διασκευες του Βασιλη Τσιτσανη και του Μάνου Βαμβακάρη και θα ερμηνεύσει το τραγουδι “Τι σήμερα τι αύριο, τι τώρα” σε διασκευή της Σισσυς Βλαχογιάννη.

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε ποιοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στο “Retropolis II”:
http://www.youtube.com/watch?v=9NH_kt6zcKs

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, για το κοινό της Θεσσαλονίκης… που θα έχει την χαρά να παρακολουθήσει την θεατρική επιτυχία της χρονιάς “Θα σε πάρω να φύγουμε“,  όπου παρουσιάζεται η ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, ο Αδάμ Τσαρούχης θα συμμετέχει και πάλι! Από 13 Οκτώβριου μέχρι 2 Νοέμβριου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

You may also like