“Μικρές Κυρίες”… μεγάλα αστέρια!

Ποιος από όλους εμάς δεν έχει μεγαλώσει με την ιστορία των “Μικρών Κυριών”, των αδερφών March που, αν κι εκ διαμέτρου αντίθετες η μία με την άλλη, μεγαλώνοντας μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες της ζωής; Ακόμη κι αν δεν έχει διαβάσει κάποιος το βιβλίο, σίγουρα θυμάται την εξαιρετική ταινία του 1994 με τις Susan Sarandon, Wynona Rider, Kirsten Dunst και Claire Danes. Γι’ αυτό και μετά την επιτυχία της υποψήφιας για πέντε Oscars ταινίας “Lady Bird”, η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Greta Gerwig στρέφει την προσοχή της στο βιβλίο της Louisa May Alcott.

H Gerwig επεξεργαζόταν εδώ και καιρό ένα προσχέδιο του σεναρίου προκειμένου να μεταφέρει την ιστορία των αδερφών March στη μεγάλη οθόνη με τη βοήθεια της σεναριογράφου Sarah Polley (tv show “Alias Grace”) και τώρα φαίνεται πως είναι στο στάδιο της επιλογής των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τις “Μικρές Κυρίες”. Για την ώρα είναι βέβαιη η συμμετοχή της Saoirse Ronan στο ρόλο της Jo, του παθιασμένου “αγοροκόριτσου” της οικογένειας March, και του Timothée Chalamet στο ρόλο του Laurie, του γείτονα και φίλου των κοριτσιών. Αυτό που κάνει όμως πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία, είναι η μεγάλη πιθανότητα να δούμε την Emma Stone στο ρόλο της πρωτότοκης Meg και τη Meryl Streep στο ρόλο της Marmee March, της μητέρας των κοριτσιών.

Αν όντως συμφωνήσουν και οι δύο βραβευμένες με Oscar ηθοποιοί (με τις πιθανότητες να κλίνουν υπέρ της συμφωνίας) τότε η παραγωγή, με επικεφαλής της Amy Pascal (“Spider-Man: Homecoming” και “The Post”, 2017), αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στη χρονιά.

Φυσικά, βρισκόμαστε ακόμη στη φάση που όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, πράγμα που σημαίνει πως θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις αναφορικά με αυτό το αναμένομενο project. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως πιθανώς την επόμενη χρονιά μα μιλάμε για μία ταινία που θα την περιμένει με λαχτάρα το σινεφίλ κοινό!

 

You may also like