Οι μικρές χαρές της ζωής, από την Jasmine Altunyan

934918fb5dfb5c903366ca457b6d1f19Εντάξει οι εποχές είναι δύσκολες, η καθημερινότητα ανυπόφορη και οι ρυθμοί μας σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από χαοτικοί. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να δουλεύεις δώδεκα ώρες την ημέρα και να μην προλαβαίνεις ούτε να φας σαν άνθρωπος, αλλά πραγματικά υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις την μιζέρια και το παράπονο που σε πιάνει από την κούραση και από την πείνα (είναι απίστευτα εκνευριστικό το να τρως στο πόδι και να μην απολαμβάνεις το φαγητό σου όπως θα έπρεπε… εγώ τουλάχιστον πεινάω σχεδόν όλη την ημέρα !!)

Παρόλα αυτά οι μικρές στιγμές ευτυχίας και ηρεμίας στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε… Επειδή λοιπόν έχουμε πάντα ανάγκη κάποιον ή κάτι να μας θυμίζει πως τα πράγματα τελικά ίσως δεν είναι τόσο άσχημα, όσο εμείς νομίζουμε ή παρουσιάζουμε, σας παραθέτω τις μικρές καθημερινές απολαύσεις και χαρές που με κρατάνε δυνατή και επαναφέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπό μου, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζω.

Το ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο
Μια από τις καθημερινές μου απολαύσεις είναι το καθημερινό, καυτό ντους πριν πέσω στο κρεβάτι μου. Είναι απόλυτα χαλαρωτικό και ευεργετικό, ενώ η αίσθηση του νερού να πέφτει πάνω σου, σε κάνει να νιώθεις σαν να λυτρώνεσαι από όλο το άγχος και τα νεύρα της ημέρας.

Μαθήματα Γιόγκα
Αυτό που δεν χάνω ποτέ είναι τα μαθήματα της γιόγκα. Είναι αυτό που περιμένω όλη την εβδομάδα και αυτό που μου δίνει δύναμη για τις ημέρες που ακολουθούν. Η αίσθηση που έχω όταν κάνω γιόγκα είναι η χαρά… είμαι απόλυτα ευτυχισμένη για αυτή την μια ώρα, τις τρεις φορές την εβδομάδα και δεν με νοιάζει τίποτα. Αν δεν έχετε δοκιμάσει σας την συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς η αίσθηση πληρότητας που νιώθεις μετά είναι ανεπανάληπτη.

Μια βόλτα στην θάλασσα
Είμαι πολύ τυχερή γιατί μένω στον Πειραιά. Όποτε λοιπόν νιώθω λίγο (ή πολύ) πιεσμένη, παίρνω το αυτοκίνητο (ή με τα πόδια), πηγαίνω κάπου που να βλέπω ορίζοντα και αφήνω όλες τις άσχημες σκέψεις να φύγουν. Η παραλία στα Βοτσαλάκια (Πασαλιμάνι) και η Πειραϊκή είναι δυο περιοχές που έχουν την τιμητική τους.

tumblr_static_2hh4zuxnoyecg84sgswoog844Διάβασμα
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα οι μέρες που δεν διαβάζω, τις νιώθω λίγο χαμένες. Και όταν λέω διάβασμα, εννοώ λογοτεχνικά βιβλία, μυθιστορήματα ή ιστορία. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε το διάβασμα στην καθημερινότητά σας, (πριν τον ύπνο ας πούμε) και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ψυχοσύνθεσή σας. Το διάβασμα βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους καθώς είναι ένα μέσον να “ταξιδέψει” το μυαλό, να δουλέψει η φαντασία και να ξεφύγει λίγο από τα προβλήματα.

Μουσική
Το έχω πει επανειλημμένως πως χωρίς την μουσική απλά δεν ζω! Για να είμαι χαρούμενη, φροντίζω μέσα στην ημέρα μου να ακούω τουλάχιστον δέκα αγαπημένα τραγούδια. Όταν οδηγώ πάλι, θέλω να ακούω ραδιόφωνο γιατί το μέσον αυτό για μένα έχει λίγο το στοιχείο της έκπληξης (άσε που έχει χαλάσει το cd player μου χεχε) και κάθε φορά που βάζουν κάτι που σου αρέσει πολύ, αυτόματα αλλάζει η διάθεση μου και γίνομαι χαρούμενη.
Τέλος, κάθε φορά που θα είστε πιεσμένοι και ψυχολογικά πεσμένοι, φέρτε στο μυαλό σας εικόνες από κάποια φάση της ζωής σας που ήσασταν πολύ καλά. Θυμηθείτε ας πούμε τις ακτίνες του ήλιου να περνάνε μέσα από τα δάχτυλά σας και να καίνε το κορμί σας στις τελευταίες διακοπές σας. Την αίσθηση της ζεστής άμμου στις πατούσες σας, την τελευταία φορά που πήγατε για φαγητό με τους φίλους σας και γελάσατε με την καρδιά σας και θα δείτε πως η κάθε ημέρα που περνάει είναι τελικά πολύ ωραία και έχει τουλάχιστον μια στιγμή, την οποία θα θέλατε να κρατήσετε.

Τα φιλιά μου
Jasmine (Asiko) Altunyan

Περισσότερες πληροφορίες για την Jasmine Altunyan μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like